Potpisan ugovor u Pokrajinskoj vladi - Zrenjaninu 7,8 miliona dinara za tri projekta u oblasti izgradnje i opremanja sportske infrastrukture

Zamenik gradonačelnika Zrenjanina Saša Santovac i direktorke osnovnih škola “Dr Jovan Cvijić” Zrenjanin Biljana Jovanov i “Dr Boško Vrebalov” Melenci Natalija Makivić potpisali su danas u Novom Sadu ugovore o odobrenju sredstava za finansiranje projekata iz oblasti izgradnje, opremanja i održavanja sportskih objekata u AP Vojvodini u 2023. godini, na osnovu kojih je Gradu Zrenjaninu, za tri projekta, opredeljeno 7,8 miliona dinara.
 
 
 
 
U pitanju su projekat sanacije postojećeg terena za basket “3 na 3” na otvorenom, na lokaciji “Barice” u Zrenjaninu (ugao ulica Uroša Predića i Konstantina Danila), vredan  1.346.600 dinara, projekat opremanja sportskim rekvizitima OŠ “Dr Jovan Cvijić”, u iznosu od 743.346 dinara i projekat “Boškovi sportisti” - opremanja otvorenog sportskog terena pri OŠ “Dr Boško Vrebalov”, vredan 5.722.680 dinara. Ukupan iznos dobijenih sredstava od strane Pokrajinske vlade - Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu ovim ugovorima iznosi 7.812.626 dinara. 
 
OŠ “Dr Boško Vrebalov” sredstva će iskoristiti za čišćenje terena, uklanjanje postojećih i postavljanje novih košarkaških konstrukcija, postavljanje nove multifunkcionalne podloge, rukometnih golova i obeležavanje terena za košarku, odbojku i dr. Škola “Dr Jovan Cvijić” opremiće sportsku salu novim loptama, mrežama za košarku i odbojku, klupama za svlačionice, švedskom klupom, sedištima za tribine, rukometnim golovima i dr.
 
 
 
 
Ugovore su predstavnicima lokalnih samouprava i škola uručili predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović i pokrajinski sekretar za sport i omladinu Dane Basta, a za 57 projekata unapređenja sportske infrastrukture na teritoriji Pokrajine opredeljeno je 225 miliona dinara. Reč je o 39 projekata školske sportske infrastrukture i 18 projekata javne sportske infrastrukture.  
 
Govoreći o ovim izdvajanjima, predsednik Mirović je izrazio zadovoljstvo zbog nastavka aktivnosti na rekonstrukciji i obnovi sportske infrastrukture širom Vojvodine, kako one koja se nalazi u okviru škola, tako i one javne.
“Tim povodom ćemo danas dodeliti ugovore brojnim lokalnim samoupravama, na konkursu koji je vredeo 225 miliona dinara i kojim je obuhvaćeno 57 projekata. Sekretarijat za sport i omladinu je, od 2016. godine, dodelio ukupno 952 miliona dinara za ove namene, čime smo unapredili uslove, pre svega, za školski sport, zdraviji život dece, ali i za razvoj sportista u brojnim klubovima”, rekao je Mirović i dodao da se razvoj sportske infrastrukture finansira i preko Uprave za kapitalna ulaganja, pomenuvši, između ostalih, i projekat rekonstrukcije Gradskog stadiona u Zrenjaninu.
 
 
 
“Očekujem da će stadion u Zrenjaninu biti gotov do kraja ove godine i mogu slobodno da kažem da smo doprineli sjajnim rezultatima koje sportisti iz ovog dela naše zemlje postižu i na domaćoj i na međunarodnoj sceni. Ne zaboravimo da je na tom stadionu ponikla i svetska šampionka i jedna od najboljih atletičarki u istoriji naše zemlje, Ivana Španović”, kazao je predsednik Pokrajinske vlade.
 
Nastavljajući tako kontinuitet u realizaciji različitih projekata unapređenja sportske infrastrukture, Grad Zrenjanin i ovoga puta prepoznat je od strane Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu kao partner i saradnik, prisutan na svim konkursima ovakve vrste, ali i kao uzoran domaćin brojnih sportskih događaja i manifestacija od značaja za AP Vojvodinu. 
 
 

 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/7048/UGOVORI_NS_SPORTSKA_INFRASTRUKTURA_SANTOVAC_0.jpg