Потписан уговор у Покрајинској влади - Зрењанину 7,8 милиона динара за три пројекта у области изградње и опремања спортске инфраструктуре

Заменик градоначелника Зрењанина Саша Сантовац и директорке основних школа “Др Јован Цвијић” Зрењанин Биљана Јованов и “Др Бошко Вребалов” Меленци Наталија Макивић потписали су данас у Новом Саду уговоре о одобрењу средстава за финансирање пројеката из области изградње, опремања и одржавања спортских објеката у АП Војводини у 2023. години, на основу којих је Граду Зрењанину, за три пројекта, опредељено 7,8 милиона динара.
 
 
 
 
У питању су пројекат санације постојећег терена за баскет “3 на 3” на отвореном, на локацији “Барице” у Зрењанину (угао улица Уроша Предића и Константина Данила), вредан  1.346.600 динара, пројекат опремања спортским реквизитима ОШ “Др Јован Цвијић”, у износу од 743.346 динара и пројекат “Бошкови спортисти” - опремања отвореног спортског терена при ОШ “Др Бошко Вребалов”, вредан 5.722.680 динара. Укупан износ добијених средстава од стране Покрајинске владе - Покрајинског секретаријата за спорт и омладину овим уговорима износи 7.812.626 динара. 
 
ОШ “Др Бошко Вребалов” средства ће искористити за чишћење терена, уклањање постојећих и постављање нових кошаркашких конструкција, постављање нове мултифункционалне подлоге, рукометних голова и обележавање терена за кошарку, одбојку и др. Школа “Др Јован Цвијић” опремиће спортску салу новим лоптама, мрежама за кошарку и одбојку, клупама за свлачионице, шведском клупом, седиштима за трибине, рукометним головима и др.
 
 
 
 
Уговоре су представницима локалних самоуправа и школа уручили председник Покрајинске владе Игор Мировић и покрајински секретар за спорт и омладину Дане Баста, а за 57 пројекaтa унапређења спортске инфраструктуре на територији Покрајине опредељено је 225 милиона динара. Реч је o 39 пројеката школске спортске инфраструктуре и 18 пројеката јавне спортске инфраструктуре.  
 
Говорећи о овим издвајањима, председник Мировић је изразио задовољство због наставка активности на реконструкцији и обнови спортске инфраструктуре широм Војводине, како оне која се налази у оквиру школа, тако и оне јавне.
“Тим поводом ћемо данас доделити уговоре бројним локалним самоуправама, на конкурсу који је вредео 225 милиона динара и којим је обухваћено 57 пројеката. Секретаријат за спорт и омладину је, од 2016. године, доделио укупно 952 милиона динара за ове намене, чиме смо унапредили услове, пре свега, за школски спорт, здравији живот деце, али и за развој спортиста у бројним клубовима”, рекао је Мировић и додао да се развој спортске инфраструктуре финансира и преко Управе за капитална улагања, поменувши, између осталих, и пројекат реконструкције Градског стадиона у Зрењанину.
 
 
 
“Очекујем да ће стадион у Зрењанину бити готов до краја ове године и могу слободно да кажем да смо допринели сјајним резултатима које спортисти из овог дела наше земље постижу и на домаћој и на међународној сцени. Не заборавимо да је на том стадиону поникла и светска шампионка и једна од најбољих атлетичарки у историји наше земље, Ивана Шпановић”, казао је председник Покрајинске владе.
 
Настављајући тако континуитет у реализацији различитих пројеката унапређења спортске инфраструктуре, Град Зрењанин и овога пута препознат је од стране Покрајинског секретаријата за спорт и омладину као партнер и сарадник, присутан на свим конкурсима овакве врсте, али и као узоран домаћин бројних спортских догађаја и манифестација од значаја за АП Војводину. 
 
 

 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/7048/UGOVORI_NS_SPORTSKA_INFRASTRUKTURA_SANTOVAC_0.jpg