Sportski dan u Gerontološkom centru: radost nadmetanja i takmičenja u trećem dobu

Gerontološki centar Zrenjanin tradicionalno, svake godine, organizuje sportski dan za korisnike svojih usluga i prethodnog petka, 9. juna, su se, u dvorištu centra, u takmičenjima i druženju okupili ne samo oni, već i rukovodioci centra, medicinsko osoblje, predstavnici lokalne samouprave. U ime Grada Zrenjanina, manifestaciji su prisustvovali, ali i aktivno u njoj učestvovali Saša Santovac, zamenik gradonačelnika, Marija Damjanović, pomoćnica gradonačelnika i Saša Kandić, gradski većnik. 
 
 
 
 
Oni su se upoznali i s radom Gerontološkog centra i posetili prostorije u kojima se odvijaju različite dnevne aktivnosti, a poseban utisak ostavili su korisnici koji se bave različitim vrstama ručnog rada. Među njima se ističe Branislav Frenc, maketar, koji penzionerske dane provodi u centru sa suprugom, i koji je izradio verne modele nekadašnje Bečkerečke ćuprije, Bošnjakove vetrenjače u Melencima, Malog mosta...  
 
Shodno mogućnostima i zdravstvenom stanju, učesnici u sportskom danu nadmetali su se u sedam prilagođenih disciplina: pikadu, bacanju pločica, karikama, mini golfu, kuglanju s visećom kuglom, šahu i stonom tenisu.  
 
 
 
 
Sportski dan su otvorili zamenik gradonačelnika Saša Santovac i direktorka Gerontološkog centra Tanja Živanov, koja je istakla da se manifestacija organizuje u okviru radno-okupacione terapije, gde korisnici svoje slobodno vreme mogu da ispune i na drugačije načine, i ovo predstavlja jednu od ponuđenih aktivnosti.
“Cilj današnje manifestacije nije da bilo ko pobedi, već da se svi druže, ispune dan na drugačiji način, imaju divnu uspomenu. Naravno, zadovoljstvo je videti naše korisnike koji su spremni da treniraju i vežbaju, kako bi ostvarili najbolji rezultat. Nakon sportskog dana, kao i svake godine, oseti se posebna radost među korisnicima”, ističe direktorka Živanov. 
 
 
 
 
Zamenik gradonačelnika Saša Santovac takođe je izrazio zadovoljstvo što je imao priliku da se druži s korisnicima usluga Gerontološkog centra i nadmeće se, zajedno s njima. 
“Ovde smo danas ispred lokalne samouprave da upotpunimo sve to i drago nam je što smo obišli i radionice u Gerontološkom centru, gde smo videli mnogo lepih stvari. Dolazio sam i ranije, prisustvovao i otvaranju pojedinih prostora, a danas nam je cilj da se družimo, da uživamo, da kasnije o tome pričamo. Uz druženje, rad, ispunjavanje vremena i mnogo lepih stvari koje su urađene i koje se rade, siguran sam da imamo čime da se ponosimo, a mi smo tu da im pomognemo da uslovi za boravak u Gerontološkom centru budu što bolji u narednom periodu.“, rekao je zamenik gradonačelnika Saša Santovac na otvaranju sportskog dana. 
 
 
 
 
 
 
 

 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/7042/Gerontoloski_Sportski_dan_0.jpg