Спортски дан у Геронтолошком центру: радост надметања и такмичења у трећем добу

Геронтолошки центар Зрењанин традиционално, сваке године, организује спортски дан за кориснике својих услуга и претходног петка, 9. јуна, су се, у дворишту центра, у такмичењима и дружењу окупили не само они, већ и руководиоци центра, медицинско особље, представници локалне самоуправе. У име Града Зрењанина, манифестацији су присуствовали, али и активно у њој учествовали Саша Сантовац, заменик градоначелника, Марија Дамјановић, помоћница градоначелника и Саша Кандић, градски већник. 
 
 
 
 
Они су се упознали и с радом Геронтолошког центра и посетили просторије у којима се одвијају различите дневне активности, а посебан утисак оставили су корисници који се баве различитим врстама ручног рада. Међу њима се истиче Бранислав Френц, макетар, који пензионерске дане проводи у центру са супругом, и који је израдио верне моделе некадашње Бечкеречке ћуприје, Бошњакове ветрењаче у Меленцима, Малог моста...  
 
Сходно могућностима и здравственом стању, учесници у спортском дану надметали су се у седам прилагођених дисциплина: пикаду, бацању плочица, карикама, мини голфу, куглању с висећом куглом, шаху и стоном тенису.  
 
 
 
 
Спортски дан су отворили заменик градоначелника Саша Сантовац и директорка Геронтолошког центра Тања Живанов, која је истакла да се манифестација организује у оквиру радно-окупационе терапије, где корисници своје слободно време могу да испуне и на другачије начине, и ово представља једну од понуђених активности.
“Циљ данашње манифестације није да било ко победи, већ да се сви друже, испуне дан на другачији начин, имају дивну успомену. Наравно, задовољство је видети наше кориснике који су спремни да тренирају и вежбају, како би остварили најбољи резултат. Након спортског дана, као и сваке године, осети се посебна радост међу корисницима”, истиче директорка Живанов. 
 
 
 
 
Заменик градоначелника Саша Сантовац такође је изразио задовољство што је имао прилику да се дружи с корисницима услуга Геронтолошког центра и надмеће се, заједно с њима. 
“Овде смо данас испред локалне самоуправе да употпунимо све то и драго нам је што смо обишли и радионице у Геронтолошком центру, где смо видели много лепих ствари. Долазио сам и раније, присуствовао и отварању појединих простора, а данас нам је циљ да се дружимо, да уживамо, да касније о томе причамо. Уз дружење, рад, испуњавање времена и много лепих ствари које су урађене и које се раде, сигуран сам да имамо чиме да се поносимо, а ми смо ту да им помогнемо да услови за боравак у Геронтолошком центру буду што бољи у наредном периоду.“, рекао је заменик градоначелника Саша Сантовац на отварању спортског дана. 
 
 
 
 
 
 
 

 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/7042/Gerontoloski_Sportski_dan_0.jpg