Svetska bronza za Nemeša i Tibilova, gradonačelnik uputio čestitku našim rvačima

Rvači zrenjaninskog "Proletera" i reprezentacije Srbije Mate Nemeš i Georgi Tibilov osvojili su danas bronzane medalje u grčko-rimskom stilu na Svetskom šampionatu u Beogradu. Mate Nemeš ispunio je i olimpijsku normu za naredne igre u Parizu, 2024. godine. On je u kategoriji do 67 kilograma, u borbi za treće mesto savladao Ismailova iz Kirgistana, dok je Tibilov, u kategoriji do 63 kilograma, bio bolji od Pogorsjana iz Jermenije i takođe se okitio bronzom.
 
 
Poslednju fazu priprema pred šampionat sveta u Beogradu naši reprezentativci su, već po tradiciji, obavili u Zrenjaninu, a nastavili su i tradiciju osvajanja medalja na najvećim planetarnim takmičenjima. Gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura čestitao je Nemešu i Tibilovu na ovom uspehu, a Nemešu poželeo uspeh i na Olimpijskim igrama.
"Ponovo su svetske rvačke medalje iskovane u Zrenjaninu, a posebne čestitke upućujem članovima "Proletera" Nemešu i Tibilovu, njihovom treneru Vojislavu Trajkoviću, kao i celokupnom stručnom štabu reprezentacije i rukovodstvu Rvačkog saveza Srbije. Vaši uspesi u kontinuitetu proslavljaju i našu zemlju i grad Zrenjanin, kao jedan od vodećih centara rvačkog sporta u Srbiji. Želim vam uspešne nastupe i na narednim takmičenjima i da se Nemešu u Parizu pridruži još naših rvača iz Zrenjanina", poručio je gradonačelnik našim rvačima nakon novih uspeha na Svetskom prvenstvu.
 
 
Nastavljajući tako u kontinuitetu niz učešća na Olimpijskim igrama, sportisti iz Zrenjanina, rođeni u našem gradu ili kao članovi ovdašnjih klubova, nastupiće i naredne godine u Parizu. Vize su izborile Ivana Vuleta i Jovana Arsić, u sastavu ženske odbojkaške reprezentacije, sva je prilika, biće Maja Ognjenović i Aleksandra Uzelac, plasman na igre izborio je s košarkaškom reprezentacijom i Dejan Davidovac, a danas im se pridružio i Mate Nemeš. Spisak sigurno nije konačan i sigurno je da će "Evropski grad sporta" i u Parizu imati zapaženo mesto. 
 
Fotografije: Rvački savez Srbije

Slike

  • /uploads/attachment/vest/7187/Rvaci_bronza_0.jpg