Светска бронза за Немеша и Тибилова, градоначелник упутио честитку нашим рвачима

Рвачи зрењанинског "Пролетера" и репрезентације Србије Мате Немеш и Георги Тибилов освојили су данас бронзане медаље у грчко-римском стилу на Светском шампионату у Београду. Мате Немеш испунио је и олимпијску норму за наредне игре у Паризу, 2024. године. Он је у категорији до 67 килограма, у борби за треће место савладао Исмаилова из Киргистана, док је Тибилов, у категорији до 63 килограма, био бољи од Погорсјана из Јерменије и такође се окитио бронзом.
 
 
Последњу фазу припрема пред шампионат света у Београду наши репрезентативци су, већ по традицији, обавили у Зрењанину, а наставили су и традицију освајања медаља на највећим планетарним такмичењима. Градоначелник Зрењанина Симо Салапура честитао је Немешу и Тибилову на овом успеху, а Немешу пожелео успех и на Олимпијским играма.
"Поново су светске рвачке медаље исковане у Зрењанину, а посебне честитке упућујем члановима "Пролетера" Немешу и Тибилову, њиховом тренеру Војиславу Трајковићу, као и целокупном стручном штабу репрезентације и руководству Рвачког савеза Србије. Ваши успеси у континуитету прослављају и нашу земљу и град Зрењанин, као један од водећих центара рвачког спорта у Србији. Желим вам успешне наступе и на наредним такмичењима и да се Немешу у Паризу придружи још наших рвача из Зрењанина", поручио је градоначелник нашим рвачима након нових успеха на Светском првенству.
 
 
Настављајући тако у континуитету низ учешћа на Олимпијским играма, спортисти из Зрењанина, рођени у нашем граду или као чланови овдашњих клубова, наступиће и наредне године у Паризу. Визе су избориле Ивана Вулета и Јована Арсић, у саставу женске одбојкашке репрезентације, сва је прилика, биће Маја Огњеновић и Александра Узелац, пласман на игре изборио је с кошаркашком репрезентацијом и Дејан Давидовац, а данас им се придружио и Мате Немеш. Списак сигурно није коначан и сигурно је да ће "Европски град спорта" и у Паризу имати запажено место. 
 
Фотографије: Рвачки савез Србије

Слике

  • /uploads/attachment/vest/7187/Rvaci_bronza_0.jpg