Rukometašice Srbije posetile Gradsku kuću, gradonačelnik poželeo uspeh u sutrašnjem nastupu i istakao dobru saradnju s nacionalnim rukometnim savezom

Pripreme rukometašica Srbije za utakmicu protiv Bugarske u Zrenjaninu ušle su u završnu fazu, a današnju pauzu u treningu reprezentativke i predstavnici Rukometnog saveza Srbije su iskoristili za posetu Gradskoj kući i prijem kod gradonačelnika Sima Salapure. Prijemu su prisustvovale igračice Marija Simić, Tamara Mandić, Tamara Kocić i Jelena Knežević, kao i Željko Radojević, rukovodilac sektora sporta Rukometnog saveza Srbije i Dušan Živković, marketing menadžer RSS i vršilac dužnosti direktora Arkus lige. 
 
Zajedno s gradonačelnikom, rukometašice su dočekali u Gradskoj kući i generalna sekretarka Sportskog saveza grada Zrenjanina Vukosava Đapić Atanacković i koordinator Radne grupe za praćenje sportskih aktivnosti na teritoriji grada Zrenjanina Siniša Vukić
 
 
 
 
Tokom srdačnog razgovora, gradonačelnik je upoznao goste s dugom i bogatom sportskom tradicijom grada, podacima o najuspešnijim sportistima i razvijenom olimpijskom pokretu u našem gradu, od samih njegovih početaka, kao i planovima za završetak uređenja sportskog kompleksa u Karađorđevom parku. Izrazio je zadovoljstvo što je Zrenjanin opet u mogućnosti da ugosti žensku rukometnu selekciju Srbije. 
- Neka naša ideja je da budemo baza za odigravanje kvalifikacionih utakmica naše reprezentacije, a da kroz vaše posete deci u osnovnim školama i manjim klubovima promovišemo i rukometni sport i podržimo talente u tim sredinama - prokomentarisao je gradonačelnik jučerašnju posetu naših rukometašica deci iz OŠ "Servo Mihalj", još jednom istakao odličnu saradnju s Rukometnim savezom Srbije i poželeo reprezentativkama Srbije uspeh u sutrašnjem nastupu. 
 
 
 
Naše igračice uverene su u pobedu u premijernom meču kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, ali ne potcenjuju protivnice i ističu da su spremne, zdrave i da pripreme za utakmicu teku dobro. Predstavnici Rukometnog saveza Srbije takođe su izrazili  zadovoljstvo zbog ponovnog boravka u Zrenjaninu i ističu da je to nekako bila želja i selektora Uroša Bregara. Dodaju da će publika imati priliku da vidi podmlađenu selekciju, koja bi trebalo da čini osnovu reprezentacije u narednoj deceniji, a posebno su jaki utisci sa jučerašnje posete Mužlji.
- Te devojčice već smo imali priliku da upoznamo, jer su u uzrastu do 12 godina bile druge u Srbiji. Najmanje dve igračice među njima su izuzetni talenti i nastojaćemo da ih podržimo u njihovom razvoju. Drago nam je što je, uz rukometašice "Lehela", ovoj promociji prisustvovalo i puno dece iz osnovne škole  - istakao je Željko Radojević, rukovodilac Sektora sporta Rukometnog saveza Srbije. 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/7213/PRIJEM_RUKOMETASICE_SRBIJE_0.jpg