Рукометашице Србије посетиле Градску кућу, градоначелник пожелео успех у сутрашњем наступу и истакао добру сарадњу с националним рукометним савезом

Припреме рукометашица Србије за утакмицу против Бугарске у Зрењанину ушле су у завршну фазу, а данашњу паузу у тренингу репрезентативке и представници Рукометног савеза Србије су искористили за посету Градској кући и пријем код градоначелника Сима Салапуре. Пријему су присуствовале играчице Марија Симић, Тамара Мандић, Тамара Коцић и Јелена Кнежевић, као и Жељко Радојевић, руководилац сектора спорта Рукометног савеза Србије и Душан Живковић, маркетинг менаџер РСС и вршилац дужности директора Аркус лиге. 
 
Заједно с градоначелником, рукометашице су дочекали у Градској кући и генерална секретарка Спортског савеза града Зрењанина Вукосава Ђапић Атанацковић и координатор Радне групе за праћење спортских активности на територији града Зрењанина Синиша Вукић
 
 
 
 
Током срдачног разговора, градоначелник је упознао госте с дугом и богатом спортском традицијом града, подацима о најуспешнијим спортистима и развијеном олимпијском покрету у нашем граду, од самих његових почетака, као и плановима за завршетак уређења спортског комплекса у Карађорђевом парку. Изразио је задовољство што је Зрењанин опет у могућности да угости женску рукометну селекцију Србије. 
- Нека наша идеја је да будемо база за одигравање квалификационих утакмица наше репрезентације, а да кроз ваше посете деци у основним школама и мањим клубовима промовишемо и рукометни спорт и подржимо таленте у тим срединама - прокоментарисао је градоначелник јучерашњу посету наших рукометашица деци из ОШ "Серво Михаљ", још једном истакао одличну сарадњу с Рукометним савезом Србије и пожелео репрезентативкама Србије успех у сутрашњем наступу. 
 
 
 
Наше играчице уверене су у победу у премијерном мечу квалификација за Европско првенство, али не потцењују противнице и истичу да су спремне, здраве и да припреме за утакмицу теку добро. Представници Рукометног савеза Србије такође су изразили  задовољство због поновног боравка у Зрењанину и истичу да је то некако била жеља и селектора Уроша Брегара. Додају да ће публика имати прилику да види подмлађену селекцију, која би требало да чини основу репрезентације у наредној деценији, а посебно су јаки утисци са јучерашње посете Мужљи.
- Те девојчице већ смо имали прилику да упознамо, јер су у узрасту до 12 година биле друге у Србији. Најмање две играчице међу њима су изузетни таленти и настојаћемо да их подржимо у њиховом развоју. Драго нам је што је, уз рукометашице "Лехела", овој промоцији присуствовало и пуно деце из основне школе  - истакао је Жељко Радојевић, руководилац Сектора спорта Рукометног савеза Србије. 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/7213/PRIJEM_RUKOMETASICE_SRBIJE_0.jpg