Pokrajinski sekretar za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu: Potpisan ugovor za opremanje radne zone vredan blizu 90 miliona dinara

Pokrajinski sekretar za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Aleksandar Sofić potpisao je danas u Gradskoj kući ugovor o sufinansiranju investicionih projekata u industrijskoj zoni „Jugoistok“.

Taj trojni ugovor potpisali su i gradonačelnik Simo Salapura i Slobodan Milin direktor „Ekogradnje“.

 

 

Predmet ugovora je izgradnja saobraćajnice sa pratećom infrastrukturom u radnoj zoni „Jugoistok“  u našem gradu, a u cilju realizacije investicionog projekta koji doprinosi stvaranju povoljnog poslovnog ambijenta za privlačenje domaćih i stranih investitora.

 

 

Sekretar Sofić je rekao da je ukupan iznos današnjeg ugovora blizu 90 miliona dinara od kojih je sufinansirajući deo Pokrajinskog sekretarijata za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu 66 miliona dinara, a da ostala sredstva obezbeđuje lokalna samouprava, odnosno Grad Zrenjanin.

 

 

- Ideja je da opremimo industrijsku zonu u Zrenjaninu budući da je grad Zrenjanin prepoznat i od strane republičkih nivoa vlasti kao jedan od prioriteta i da će u narednom periodu dobiti autoput Beograd - Zrenjanin - Novi Sad. Time postaje značajno privlačniji za neke druge investitore pored „Linglonga“ koji je došao i koji je praktično već započeo rad u fabrici, zapošljava ljude i krenuo sa izvozom – rekao je on.

 

 

Sofić je izrazio očekivanje da će u narednom periodu na ovaj način biti omogućen i dolazak novih investitora koji će otvoriti svoje pogone u industrijskoj zoni u Zrenjaninu a samim tim zaposliti ne samo Zrenjanince, već i ljude iz drugih opština ovog dela Banata

 

 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/7325/POTPISIVANJE_UGOVORA_ZONE_00.jpg