Покрајински секретар за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу: Потписан уговор за опремање радне зоне вредан близу 90 милиона динара

Покрајински секретар за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Александар Софић потписао је данас у Градској кући уговор о суфинансирању инвестиционих пројеката у индустријској зони „Југоисток“.

Тај тројни уговор потписали су и градоначелник Симо Салапура и Слободан Милин директор „Екоградње“.

 

 

Предмет уговора је изградња саобраћајнице са пратећом инфраструктуром у радној зони „Југоисток“  у нашем граду, а у циљу реализације инвестиционог пројекта који доприноси стварању повољног пословног амбијента за привлачење домаћих и страних инвеститора.

 

 

Секретар Софић је рекао да је укупан износ данашњег уговора близу 90 милиона динара од којих је суфинансирајући део Покрајинског секретаријата за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу 66 милиона динара, а да остала средства обезбеђује локална самоуправа, односно Град Зрењанин.

 

 

- Идеја је да опремимо индустријску зону у Зрењанину будући да је град Зрењанин препознат и од стране републичких нивоа власти као један од приоритета и да ће у наредном периоду добити аутопут Београд - Зрењанин - Нови Сад. Тиме постаје значајно привлачнији за неке друге инвеститоре поред „Линглонга“ који је дошао и који је практично већ започео рад у фабрици, запошљава људе и кренуо са извозом – рекао је он.

 

 

Софић је изразио очекивање да ће у наредном периоду на овај начин бити омогућен и долазак нових инвеститора који ће отворити своје погоне у индустријској зони у Зрењанину а самим тим запослити не само Зрењанинце, већ и људе из других општина овог дела Баната

 

 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/7325/POTPISIVANJE_UGOVORA_ZONE_00.jpg