Ponovo uspostavljena saradnja gimnazija dva bratska grada – Zrenjaninske gimnazije i Gimnazije „Jovan Dučić“ iz Trebinja

Učenici Zrenjaninske gimnazije boravili su u Trebinju i tom prilikom družili se sa svojim vršnjacima, učenicima Gimnazije „Jovan Dučić“ iz tog grada.

Kako je rekao pomoćnik gradonačelnika Rajko Kapelan, poseta je organizovana u sklopu projekta koji je finansirala Pokrajinska vlada sa 250 hiljada dinara, a cilj tog putovanja bio je ponovno uspostavljanje saradnje te dve gimnazije, koja je postojala pre desetak godina.
- Oni su tada lepo sarađivali, organizovali uzajamne posete i učenici su se sjajno družili, ali, nažalost, to je nekako prestalo. U međuvremenu smo se kao gradovi pobratimili, imamo odličan odnos i radimo na uzajamnoj povezanosti i saradnji, na svim nivoima. Upravo iz tog razloga želja nam je da podržimo saradnju učenika gimnazija iz naša dva bratska grada – kazao je Kapelan.

 

 

Istakao je da je suština da se svake godine organizuju uzajamne posete kako bi mladi gimnazijalci stekli nove prijatelje i poznanike, kako bi kasnije možda gradili i poslovne veze.
- U sklopu te posete gimnazijalci iz Zrenjanina tokom tri dana obišli su gimnaziju, muzej, biblioteku i ostale važne institucije, drugog dana organizovan je turistički obilazak grada Trebinja, a u povratku su posetili  Višegrad i kako su kazali, zaista su se lepo proveli -  rekao je Kapelan izrazivši očekivanje da će Grad Zrenjanin i Zrenjaninska gimnazija naredne godine uzvratiti to gostoprimstvo i dočekati gimnazijalce iz Trebinja, a da će ubuduće to postati tradicija.


    
 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/7319/gimnazijalci_u_poseti_trebinju_00.jpg