Поново успостављена сарадња гимназија два братска града – Зрењанинске гимназије и Гимназије „Јован Дучић“ из Требиња

Ученици Зрењанинске гимназије боравили су у Требињу и том приликом дружили се са својим вршњацима, ученицима Гимназије „Јован Дучић“ из тог града.

Како је рекао помоћник градоначелника Рајко Капелан, посета је организована у склопу пројекта који је финансирала Покрајинска влада са 250 хиљада динара, а циљ тог путовања био је поновно успостављање сарадње те две гимназије, која је постојала пре десетак година.
- Они су тада лепо сарађивали, организовали узајамне посете и ученици су се сјајно дружили, али, нажалост, то је некако престало. У међувремену смо се као градови побратимили, имамо одличан однос и радимо на узајамној повезаности и сарадњи, на свим нивоима. Управо из тог разлога жеља нам је да подржимо сарадњу ученика гимназија из наша два братска града – казао је Капелан.

 

 

Истакао је да је суштина да се сваке године организују узајамне посете како би млади гимназијалци стекли нове пријатеље и познанике, како би касније можда градили и пословне везе.
- У склопу те посете гимназијалци из Зрењанина током три дана обишли су гимназију, музеј, библиотеку и остале важне институције, другог дана организован је туристички обилазак града Требиња, а у повратку су посетили  Вишеград и како су казали, заиста су се лепо провели -  рекао је Капелан изразивши очекивање да ће Град Зрењанин и Зрењанинска гимназија наредне године узвратити то гостопримство и дочекати гимназијалце из Требиња, а да ће убудуће то постати традиција.


    
 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/7319/gimnazijalci_u_poseti_trebinju_00.jpg