Мостови

Велики пешачки мост подигнут је 1971. године на месту Великог гвозденог моста, познате "Ајфелове ћуприје", некадашњег симбола Зрењанина, пројектоване у атељеима чувеног Гистава Ајфела и подигнуте 1904. године, заједно са Малим мостом. Бечкеречка ћуприја, опевана и у песми "Четир’ коња дебела", наследила је Велики дрвени мост из 1807. године. Демонтирана је 1969. године, због регулисања Бегеја и нових урбанистичких захвата у старом градском језеру.Од исеченог гвозденог моста остао је сачуван једино пар украса - фијала, са портала моста. Нови пешачки мост данас је саставни део централне пешачке зоне између главне улице и два градска трга - Трга др Зорана Ђинђића и Житног трга.
   
Veliki pešački most

Мали мост најстарији је мост у граду. Подигнут је 1904. године на месту дрвеног моста, и спаја најстрожи центар Зрењанина са четврти названом "Мала Америка". По изградњи, овај мост и Велики гвоздени мост пуних шест деценија чиниће једну везу између делова града на супротним обалама Бегеја. Првобитан назив му је био - Франца Јозефа мост (Франц Јосефс Бруцке или Ферецз Јозесеф хид). Након првог светског рата добија административни назив ""Караџићев мост" који, међутим, никада није заживео. Међу житељима града на Бегеју он је, једноставно, остао - Мали мост. Његово окружење чини најинтересантнију архитектонску целину старог градског језгра. Мост је средином осамдесетих година остао без реке - регулацијом Бегеја овде је створено језеро, али мост није изгубио на значају. И даље је један од симбола Зрењанина, вековних тежњи и његових житеља да премошћују реку, ширећи и развијајући град на обе њене обале...
 
Mali most

Магистрални мост у Принциповој улици најмлађи је градски мост. Пуштен је у саобраћај  1992. године, када је формиран нови саобраћајни правац кроз град, кроз Принципову улицу. Овај армирано-бетонски мост повезао је делове града "Шумица" и "Доља".
 
Magistralni most u Principovoj ulic

Магистрални мост код СУП-а највећи је градски мост и највећи на читавом току реке Бегеј. Изграђен је 1965. године. Ширина моста износи 18 метара, а четири саобраћајне траке на њему део су магистралног пута Београд – Кикинда, кроз Зрењанин.
 
Magistralni most kod SUP-a

Мост у Змај Јовиној улици саграђен је 1969. године. Регулацијом тока Бегеја кроз град, прокопан је канал на најужем делу речног меандра око насеља "Мала Америка", који је пресекао улице Царице Милице, Змај Јовину и Тамишку. Канал је потом премошћен мостом у Змај Јовиној улици, а након изградње три градска језера, овај је канал постао саставни део реке.
 
Most u Zmaj Jovinoj ulici

Висећи пешачки мост пуштен је у саобраћај 1962. године и представља јединствен објекат ове врсте од челика и бетона. Носећа површина моста виси на два стуба-један је у виду обелиска, а други у облику слова "А". Високи су 23 и 16 метара. Носећа сајла састављена је од 102 челичне жице. Мост се 1985. године, након преграђивања речног тока, нашао на "сувом" - на простору између два језера.
 

Лучни пешачки мост налази се у улици Народне омладине и спаја четврт "Мала Америка" са индустријском зоном код предузећа "Житопродукт". Једноставни бетонски лук, подигнут 1963. године, данас премошћује Језеро И, формирано 1985. године од некадашњег тока реке Бегеј.
 
Lučni pešački most

Лучни пешачки мост код "Берберског" насеља подигнут је 1970. године. На овој локацији, између Улице Тоше Јовановића и насеља "Берберско", постојао је још крајем XИX века дрвени понтонски мост - "Даунова ћуприја". Године 1927. на његовом месту подигнут је гвоздени пешачки мост, а 1970. године, неколико метара северније од демонтираног гвозденог подиже се данашњи бетонски лучни мост. Мост је пре Другог светског рата био у власништву предузетника Ђурице Берберског, а демонтиран је крајем шездесетих година.
 
Lučni pešački most kod "Berberskog" naselja

Гвоздени железнички мост подигнут је 1937. године на месту старог железничког моста изграђеног 1889. године приликом успостављања пруге Зрењанин – Вршац.
 
Gvozdeni železnički most

Мужљански мост 1957. године заменио је дрвену скелу која је, у Вардарској улици, деценијама повезивала приградско насеље Мужља са Зрењанином. 
 
Mužljanski most