Индустријска зона Југоисток

 
   
 
Лоцираност: Индустријска зона "Југоисток" се налази у југоисточном делу града, у непосредној близини магистралног пута Зрењанин-Београд, градског транзитног пута (обилазнице), Аеродрома "Зрењанин" и реке Бегеј. С могућношћу проширења на површини од преко 1000 хектара, једна је од најатрактивнијих пословних зона за улагање на територији Републике Србије. У овој зони, на површини од 96 хектара, подигнути су производни погони највеће привредне инвестиције у Зрењанину икада и највеће појединачне greenfield инвестиције у Републици Србији - компаније за производњу пнеуматика "Linglong Tire" ("Linglong International Europe Zrenjanin"), у вредности инвестиције од скоро милијарду долара. 
 
На основу истраживања које је спровео FDI Inteligence, највећи центар за оцењивање страних директних инвестиција у свету, Индустријска зона "Југоисток" се нашла на 48. месту на листи најбољих зона света за инвестирање. Резултати су објављени у FDI magazinu Financal Times, а у истраживању је учествовало 600 зона из преко 120 земаља.
 
Намена локације:  рад и пословање
Надлежност локације: Град Зрењанин  
Површина: 120 – 1.100 хектара
Инфраструктура: земљиште је комплетно инфраструктурно опремљено (водовод, електромрежа, коловози, кишна канализација, фекална канализација, гас, примарни тротоари и примарна јавна расвета) 
 
 Индустријска зона "Југоисток" - Изградња инфраструктуре
Инвеститори који послују у зони "Југоисток":
1. Linglong International Europe 
2. Alpin 
3. O&M Inženjering 
4. Remondis Medison
5. MG Remedy
6. Agrounija
7. Mera doo
8. Ćirkom doo
9. Keramika Jovanović doo
10. Technostrutture 
11. Trenč
12. Pionir gas
13. GPK
 
14. Essex Balkan 
15. MV Invest
16. SMS Transport
17. Rakić Plast
18. Penpharm
19. ML2M Investmen group
20. Metalpromet sistem
21. Compressor & engine services      
22. Gomex
23. Kinetika inženjering
24. MINS Elektro doo
25. GLM
26. Kalmes doo
27. Metalpromet sistem
 
 
 
 
 
 
 Индустријска зона "Југоисток"