Обилазак града

Гостима Зрењанина препоручујемо да посету граду и околини започну упознавањем са културно-историјским споменицима, градитељском баштином у старом градском језгру, или неком од установа културе, које негују богату традицију људског стваралаштва на овим просторима. Старо језгро чини скуп атрактивних грађевина, од којих је већина подигнута током XIX и почетком XX века, и налазе се у улици Краља Александра I Карађорђевића, Светосавској, Гимназијској, Пупиновој, Народног фронта, Краља Петра Првог, Јеврејској, Светозара Марковића, око Трга слободе, Трга др Зорана Ђинђића и "Малог моста". Ту је и јединствено шеталиште дуж градских језера, насталих преграђивањем напуштеног тока реке Бегеј. 
 

Avio snimak centra grada      

 

Шаролика национална структура становништва условила је постојање већег броја верских објеката, грађених у различитим периодима и у различитим деловима града, а на његовој североисточној периферији смештен је и један манастир. Љубитељима ове врсте градитељске и културне баштине, храмови нуде могућност за упознавање с незаобилазним делом градске историје и традиције. 
 

Gejzir na jezeru u centru grada      

 

Занимљиве локације за предах гостију свакако могу бити и ресторани с националном кухињом, којих на градској територији има више, а посета излетиштима на градском ободу – "Пескара" и "Ада Шумице" – нуди одличну могућност за одмор и рекреацију пред обилазак околине Зрењанина.