Почели радови у Културном центру Зрењанина - уз подршку Покрајине, поставља се најсавременија сценска расвета, озвучење и видео опрема

У Културном центру Зрењанина у току су радови на поставци најсавременије сценске расвете, озвучења и видео опреме. Средства за наведену опрему, у износу од преко 32 милиона динара, добијена су на конкурсу Покрајинског секретаријата за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама. 
 
 
 
Након Српског народног позоришта и "Мадленијанума", Културни центар Зрењанина је трећа установа културе у Србији у којој ће бити инсталирана опрема најсавременијих перформанси. Набавком ове опреме, биће омогућена реализација ширег спектра активности и боље продукцијске могућности за сва дешавања у великој сали, као и савремен, интерактиван приступ промоцији догађаја. Досадашњи продукцијски захтевнији догађаји као што су концерти филхармоније, хорски фестивали и слични догађаји добиће на квалитету аудио-визуелног представљања, а филмске пројекције ће добити тзв. "кружни звук", чиме ће бити комплетирано опремање сале за биоскопске пројекције, започето 2017. набавком биоскопског платна и настављено 2019. куповином најсавременијег ласерског пројектора.
 
 
 
Унапређењем техничко-технолошких капацитета, стварају се предуслови за даљи развој програма Културног центра Зрењанина, али и других активности као што су конгресни и конференцијски туризам. Предвиђено је да се систем пусти у пробни рад 2. октобра 2022. године.

Слике

  • /uploads/attachment/vest/6725/RADOVI_KC_ZRENJANIN_0.jpg