Narednog ponedeljka sednica Skupštine Grada

Скупштина

Predsednik Skupštine Grada Aleksandar Marton juče je, na konferenciji za novinare, najavio održavanje pete sednice Skupštine Grada za naredni ponedeljak, 27. oktobar.
 - Sednica će imati tri tačke dnevnog reda – odbornici će razmatrati Predlog Odluke o izmenama i dopunama Poslovnika Skupštine Grada Zrenjanina, jer smo utvrdili da u njemu postoje manjkavosti koji se tiču odabira članova skupštinskih komisija, koji će ubuduće moći da se biraju na jednostavniji način, a veoma važna tačka je i Predlog Rešenja o davanju saglasnosti na Statut JKP "Gradska toplana". U prethodnom periodu vršene su određene radnje, kao preduslov za stvaranje ovog javnog preduzeća, a na ovoj sednici daćemo saglasnost na Statut preduzeća. Pitanje grejanja i cene grejanja veoma je aktuelno, i mislim da uz jednu dobru kontrolu nad ovim javnim preduzećem, i uz imenovanje našeg Upravnog odbora i rukovodećih organa, lokalna samouprava, samim tim i građani, moći će da "transparentno" imaju uvid u poslovanje ovog preduzeća – istakao je Marton i dodao da će ovom transformacijom biti stvoren i određen prostor za korekciju cena grejanja naniže.
 Kao treću tačku dnevnog reda, Marton je najavio izbor novih članova Komisije za dodelu nagrada i priznanja Grada Zrenjanina. 

 

 


- Nagrada grada Zrenjanina poslednjih je godina dodeljivana pred samu Novu godinu, i mislim da bi Zrenjanin trebalo da ustanovi nagradu koja će biti vezana za određeni dan i određeni važan događaj, i pred nama je u narednom periodu i da o tome razmišljamo – rekao je predsednik zrenjaninske Skupštine Aleksandar Marton.

 

 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/54/grb_zrenjanin_150px.jpg