Uhapšen i načelnik David Dimkić

Organi MUP Republike Srbije, u saradnji sa Specijalnim tužilaštvom, priveli su načelnika Odeljenja za poslove privrede, finansije i računovodstva Grada Zrenjanina Davida Dimkića, pod sumnjom da je zloupotrebio službeni položaj i nezakonito raspolagao budžetskim sredstvima. Njegovo privođenje predstavlja nastavak akcije tokom koje je u prethodnom periodu već privedeno 12 osoba, uključujući i gradonačelnika Zrenjanina Gorana Kneževića. 
 
Istovremeno, Odbor za istinu o Goranu Kneževiću nastavlja s brojnim akcijama, usmerenim ka nadležnim organima u cilju puštanja iz pritvora svih privedenih i omogućavanja da se brane sa slobode. Prethodnog vikenda gradonačelnika Kneževića podržali su zrenjaninski sportsiti, koji su sa manifestacije "Vikend u centru" uputili proglas podrške. Okupljenima se ovom prilikom obratila olimpijka Miroslava Najdanovski, plivačica. Ona je rekla da su koncert organizovali građani koji žele da upute jasnu poruku javnosti Srbije i sveta da Zrenjanin nije sedište mafije i da njegov gradonačelnik nije kriminalac. Nakon toga, sa razglasa je emitovan snimak glasa Gorana Kneževića: "Živeo evropski Zrenjanin", što su okupljeni pozdravili gromkim aplauzom. 
 
 
U ime više od tri hiljade građana koji su do sada podržali zahtev da se Goranu Kneževiću ukine pritvor i omogući odbrana sa slobode, deset prvopotpisanih uputilo je pismo predsedniku Republike Srbije Borisu Tadiću, sa identičnim zahtevom. U pismu se, između ostalog, navodi da "Svi koji lično poznaju Gorana Kneževića, a to je ogroman broj Zrenjaninaca, mogu potvrditi da se radi o čoveku koji je po svom razmišljanju i ponašanju bio i ostao vrhunski sportista - uvek sklon nadmetanju i uvek opredeljen za fair-play, i da upravo zbog toga, sve njih vređa činjenica da se pritvor Goranu Kneževiću obrazlaže kvalifikacijama poput opasnosti od bekstva, uticaj na svedoke, ponavljanje dela za koje se sumnjiči, i sličnim."
 
"Molimo Vas da se ne pozivate na svoju nenadležnost, jer od Vas i ne tražimo akciju šefa države, niti bilo kakvo vršenje pritiska na sudsku vlast. Očekujemo da se kao građanin javno izjasnite o daljem zadržavanju Gorana Kneževića u pritvoru. Vi se izjasnite, a neka nadležni organi samostalno donesu odluke, baš kao što su ih samostalno doneli i nakon što ste na partijskom sastanku najavili borbu protiv korupcije u sopstvenim redovima. Pre privođenja Gorana Kneževića policija je verovatno vršila procenu rizika takvog postupka. I dobro je procenila da se Zrenjaninci neće glasno buniti. Demonstracije uz sukobe s policijom, s razbijanjem izloga i paljenjem kontejnera, ne idu uz banatski mentalitet. Zrenjaninci ćute. Vi kao iskusan i uspešan političar, ali i kao psiholog, svakako znate šta građani poručuju vladaru kada ćute." – sadržina je pisma upućenog predsedniku Srbije od strane Odbora za istinu o Goranu Kneževiću.