Španovićeva i Lenđer sportisti godine "Zrenjanina"

U tradicionalnoj godišnjoj anketi lista "Zrenjanin" u kojoj čitaoci biraju najuspešnije sportiste i sportske radnike u prethodnoj godini, za najuspešnije u 2008. godini proglašeni su atletičarka Ivana Španović i plivač Ivan lenđer. Nagrade su uručene na prigodnoj svečanosti, održanoj u petak, 6. marta, u Kulturnom centru Zrenjanina. 
 
Među trenerima najviše glasova dobio je Dejan Pejinović, u juniorskoj kategoriji pobedili su atletičarka Angela Terek i plivač Nikola Trajković, a najbolji među ekipama su košarkašice "Proletera" i rvači "Proletera".
 
Za dva meseca, koliko je trajala akcija u kojoj čitaoci biraju sportiste, trenere i ekipe koji će poneti laskavo priznanje najuspešnijih u 2008. godini, u redakciju lista "Zrenjanin" stiglo je blizu 3000 glasačkih kupona. 
 
Među sportistkinjama najviše glasova dobila je  atletičarka Ivana Španović, svetska juniorska šampionka u skoku u dalj, višestruka šampionka države, rekorderka i učesnica Olimpijade u Pekingu. Tik uz nju, na drugom mestu je Miroslava Najdanovski, prva dama našeg plivanja, olimpijka, rekorderka i reprezentativka Srbije. Na trećem mestu je  Romana Caran, jedna od najboljih mačevalki naše zemlje.
 
                   
 
Plivač Ivan Lenđer je neprikosnoven među sportistima. Juniorski šampion Evrope i vicešampion sveta, učesnik Olimpijade, mladić koji je i u seniorskoj konkurenciji pokazao koliko vredi. Na drugom mestu je košarkaš "Proleter-Naftagasa" Dejan Becin, a na trećem karatista "Dijamanta" Dejan Umićević.
 
U kategoriji trenera pobedio je Dejan Pejinović, stručnjak koji, između ostalih plivača, radi sa Ivanom Lenđerom i Čabom Silađijem. Drugi je iskusni atletski stručnjak Jani Hajdu, trener Ivane Španović, a treći mladi Zoran Bajin, strateg koji uspešno  vodi košarkaše "Proletera" ka prelasku u prvu ligu.
 
U kategoriji juniorki vodila se velika bitka, a na kraju je pobedila atletičarka Proletera Angela Terek, druga je plivačica Stefanija Draganov Čordaš, a treća karatistkinja Jovana Petrov. Među juniorima, prvi je plivač Nikola Trajković, drugi džudista Jovan Niškanović, a treći stonoteniser Ilija Majstorović.
 
Rvači "Proletera", vicešampioni države i osvajači nacionalnog i Super-kupa Srbije, su prvi među muškim ekipama, drugi su košarkaši "Proleter-Naftagasa", a treća je ekipa karate kluba "Dijamant". U kategoriji ženskih timova pobedile su košarkašice "Proletera", druge su odbojkašice "Klek Banata", a treće karatistkinje "Dijamanta".