Od sutra naplata parkiranja putem SMS ili kartom

JKP "Pijace i parkinzi" od sutra, 1. avgusta, u 7 časova, počinje da naplaćuje usluge parkiranja u Zrenjaninu putem SMS-poruka sa mobilnih telefona ili kupovinom naplatne karte u najbližim kioscima kod parking mesta. 
 
Novi sistem naplate parkiranja automobila primenjivaće se na parkinzima izvan centralne zone sa rampama, unutar koje ostaje sistem kao i do sada. 
 
Parkiranje novim sistemom naplaćivaće se zavisno od zone i trajanja zadržavanja na parkingu. Na saobraćajnim znacima koji upućuju na parking-prostore naznačena je zona parkiranja (žuta, prva, i zelena, druga), brojevi telefona na koje se šalje sms – poruka, kao i mesta gde se može kupiti naplatna karta. Parkiranje se na ovim mestima naplaćuje radnim danom od 7 do 21 sata, a subotom do 14 sati. Nedeljom nema naplate parkinga, izuzev zone sa rampama, gde se parkiranje stalno naplaćuje. SMS poruka sa oznakom i brojem registarskih tablica automobila bez razmaka i drugih specijalnih znakova (na pr. ZR123456), šalje se za prvu zonu (žuta) na broj 8231, za drugu zonu (zelena) na broj  8232, a za dnevnu kartu za parkiranje broj je 8233. SMS poruku korisnici vozila koje se parkira dužni su da čuvaju u svom telefonu do odlaska s parkinga. Kontrolu naplate na parkinzima vršiće radnici JKP "Pijace i parkinzi".