Potpisan Sporazum o socijalno-ekonomskoj saradnji

Izvršni direktor NIS Naftagas-a Predrag Radanović i gradonačelnik Zrenjanina potpisali su 23. jula Sporazum o strateškoj saradnji u oblasti ekologije, ekonomske saradnje, poboljšanja investicione klime i rešavanja socijalnih problema u tim gradоvima.
U okviru potpisanih Sporazuma NIS je preuzeo obavezu da finansira socijalno-ekonomske projekte i aktivnosti čija realizacija je predviđena za 2009. godinu. Među njima su muzički i pozorišni festivali, podrška profesionalnom i dečijem sportu, realizacija ekoloških projekata, rekonstrukcija sportskih objekata i pomoć za socijalno ugrožene kategorije građana.
Kroz zasebne Sporazume, Naftna Industrija Srbije uložiće 15.700.000 dinara u opštini Zrenjanin.

 


Gradska uprava grada Zrenjanina preuzima obavezu da pomogne stabilnom razvoju kompanije i da poštuje zakonska prava i interese kompanije, kao i da obezbedi kontrolu namenske raspodele izdvojenih novčanih sredstava.
„Potpisivanje Sporazuma o strateškoj saradnji sa opštinama Srbije svedoči o tome da je osnova poslovanja NIS-a ravnoteža između interesa biznisa i socijalno-ekonomskog razvoja regija. Veoma je bitno da mi, uz pomoć ovakvih sporazuma, dajemo svoj doprinos povećanju životnog standarda građana od kojih su mnogi naši radnici, podstičemo razvoj projekata u domenu kulture i prosvete, ulažemo novčana sredstva u poboljšanje ekološke situacije u industrijaskim zonama“  – istakao je izvršni direktor NIS Naftagas-a Predrag Radanović.