Saučešće predsednika Skupštine grada Aleksandra Martona porodicama nastradalih u Egiptu

Predsednik Skupštine grada Zrenjanina Aleksandar Marton izrazio je danas, u ime Skupštine grada i svoje lično ime, saučešće porodicama građana Srbije nastradalih u jučerašnjoj teškoj saobraćajnoj nesreći u Egiptu.
 
Predsednik zrenjaninske Skupštine ističe da je njega lično i sve građane Zrenjanina duboko potresla vest o ovoj nesreći i da saučestvuje u bolu sa porodicama nastradalih. 
 
U  saobraćajnoj nesreći, nedaleko od egipatskog letovališta Hurgada, u četvrtak oko sedam sati po našem vremenu (šest po lokalnom) poginulo je devet turista iz Srbije, kao i još dvojica Egipćana, nezvanični su podaci Ministarstva spoljnih poslova. Do nesreće je došlo kada je na autobus, koji je prevozio turiste od Hurgade do istorijskog grada Luksora, direktno naleteo šleper. U autobusu se nalazilo 17 putnika, državljana Srbije, i pet Egipćana. Helikopterom je u kairsku "Dženeral hospital" prebačeno osmoro teško povređenih državljana Srbije, među kojima su i deca, a lekari se bore za njihove živote.
 
Svi nastradali turisti došli su u Egipat preko novosadske agencije "Perla turs", a udes se dogodio na oko stotinu kilometara od Hurgade, između mesta Safaga i Kena.
 
Prema nezvaničnim i još nepotvrđenim informacijama, u autobusu koji je doživeo udes nalazili su se i turisti iz Zrenjanina.
 
Vlada Republike Srbije proglasila je današnji dan danom žalosti u Republici Srbiji. Državne zastave na javnim objektima spuštene su na pola koplja i otkazane su sve planirane zabavne i manifestacije kulture.