Počela s radom Narodna kuhinja

(BETA)
 
 
Narodna kuhinja u Zrenjaninu juče je počela da radi, a topli obroci za 240 najugroženijih deljeni su na punktovima Crvenog krsta u Zrenjaninu i Mužlji. 
 
Prema rečima sekretara zrenjaninskog Crvenog krsta Aleksandre Tanasijević, već sredinom oktobra počeće i podela lanč paketa za još 300 korisnika. Lanč paketi će biti namenjeni starim i bolesnim, ili onima koji nisu u mogućnosti da dođu po kuvane obroke, a žive u gradu i u okolnim naseljima. 
 
Kuvani obroci pripremaju se u Domu učenika "Angelina Kojić - Gina", koji je na javnom konkursu dostavio najpovoljniju ponudu.
 
"Gradska uprava obezbedila je novac i trudili smo se da on u najvećoj meri bude utrošen na hranu. Prostor možda nije adekvatan, ali bitno nam je da svima njima pružimo kvalitetnu hranu", kazala je Tanasijevićeva. Iz budžeta Zrenjanina sredstva za Narodnu kuhinju obezbeđena su za naredna tri meseca. 
 
Narodna kuhinja radila je zahvaljujući donaciji Crvenog krsta Austrije i Međunarodnog komiteta Crvenog krsta i Crvenog polumeseca od 1991. do 2002. godine, kada je obroke dobijalo više od hiljadu ljudi.