Novogodišnja akcija "Banka hrane – puno srce"

U zrenjaninskom "Supermarketu 023" kompanije "Univerexport" prošlog utorka organizovana je novogodišnja akcija prikupljanja trajnih prehrambenih proizvoda "Banka hrane – puno srce", u saradnji Grada Zrenjanina i Udruženja građana "Vojvođanska inicijativa". I ova aktivnost, poput prethodnih u akciji "Osmeh za stare", humanitarnog je karaktera i usmerena ka poboljšanju uslova života osoba starijim od sedamdeset godina sa teritorije Grada Zrenjanina, koje primaju socijalnu pomoć, ili su čak i bez nje, a žive u izuzetno teškim uslovima.
 
Akciju su ovoga puta podržali i u njoj, svojim ličnim prilozima, učestvovali pomoćnik gradonačelnika Zrenjanina Zorica Denda i predsednik Skupštine grada Zrenjanina Aleksandar Marton, dok su promoteri bili glumci Narodnog pozorišta "Toša Jovanović" Jovan Torački i Miljan Vuković. 
 
 
Pomoćnik gradonačelnika Zrenjanina Zorica Denda podsetila je da je lokalna samouprava, u godini koja je na izmaku, realizovala niz akcija usmerenih ka poboljšanju uslova života ugroženih kategorija stanovništva.
- U oktobru smo otvorili Narodnu kuhinju za 540 najsiromašnijih sugrađana, otvoren je dnevni centar za decu s posebnim potrebama "Alternativa", potom "Sigurna kuća" za žene i decu, žrtve nasilja, a podržavaćemo i humanitarne akcije ovog tipa, poput današnje. Sredstva za socijalne potrebe planirana su i budžetom za narednu godinu, i on u ovoj oblasti neće biti umanjivan – istakla je Zorica Denda.
 
     
 
- S obzirom da slede praznici darovanja, mislim da je prilika da naši sugrađani podrže današnju akciju, koju je i ovoga puta podržala lokalna samouprava. Pojedinci mogu i skromnim prilozima, s jednim ili dva trajna proizvoda, mnogo doprineti da zajednički akcija postigne efekat. Dani koji predstoje dobra su prilika da oni koji imaju i malo više nego što im je potrebno pomognu onima koji nemaju ni ono što im je najneophodnije – rekao je Aleksandar Marton.