U Zrenjaninu održan 7. šampionat Mediterana u mačevanju za kadete i juniore

U Zrenjaninu je od 30. januara do 1. februara održan 7. šampionat Mediterana u mačevanju za kadete i juniore, tokom kojeg se za medalje nadmetalo više od 200 takmičara iz 15 država. Ovo takmičenje po prvi put je održano u Srbiji, u tehničkoj organizaciji MK "Omladinac", a mladi mačevaoci takmičili su se u novoj hali sportova na Karađorđevom trgu, u sve tri discipline - maču, sablji i floretu, i na trinaest planši. 
 
Dominirali su Francuzi i Italijani. U pojedinačnom takmičenju, u muškoj i ženskoj konkurenciji, Italija je osvojila 26 od ukupno 48 medalja, dok su obe zlatne medalje u ekipnoj konkurenciji osvojili mladi takmičari iz Francuske. Srbija je na ovom šampionatu imala 24 takmičara, koji su osvojili dve bronzane medalje u floretu, u konkurenciji kadeta.
 
 
Medalje za Srbiju osvojili su Ljubica Branković iz Beograda i Zrenjaninac Stefan Muc. To je veliki uspeh, pogotovo ako se zna da je Srbija na dosadašnjih šest prvenstava Mediterana osvojila samo jednu bronzu, koju je 2005. godine iz Kaira donela Aleksandra Jevremović. Za našu reprezentaciju nastupilo je i devet članova "Omladinca": kadetkinje Leona Kamras i Dijana Tanasijević, kadet Nikola Bundalo i juniorke Renata Gregović i Branislava Karavidin u maču, kadeti Stefan Muc, Nikola Tomšić i Nikola Petrović i junior Miljan Kovačević u floretu. 
 
Predsednik Mediteranske mačevalačke konfederacije Lionere del Maskino pohvalio je Mačevalački klub "Omladinac" za uspešnu organizaciju šampionata, kao i grad Zrenjanin za uslove smeštaja takmičara i gostiju.
 
 
(Fotografija preuzeta sa sajta www.zrsport.net)