Škola u Knićaninu uspešna, uprkos problemima

Predsednik Skupštine grada Zrenjanina Aleksandar Marton, član Gradskog veća zadužen za sport mr Vojislav Matić i predsednik Gradskog saveta za mlade Srđan Đorđević posetili su u ponedeljak, 22. marta, osnovnu školu "Stevan Knićanin" i istoimenu mesnu zajednicu u naseljenom mestu Knićanin.
 
 
Ovo najudaljenije naselje na teritoriji Grada Zrenjanina, uprkos prisutnim  problemima, dokazuje da se i u teškim vremenima mogu postizati dobri rezultati u nekim oblastima. Najbolji primer za to jeste osnovna škola u selu koju pohađa oko 170 učenika u školskom i predškolskom uzrastu. Oni postižu dobre rezultate i realizuju brojne aktivnosti u prostoru stare školske zgrade, a ono što je direktorka Milena Stanojković ocenila kao problem jeste nedostatak računarske opreme, adekvatnog prostora za nastavu fizičkog vaspitanja, savremenijih toaleta i problem koji je prisutan u celom selu - nedostatak kanalizacije i pune septičke jame, koje su potencijalni izvori zaraze. 
 
 
Predsednik zrenjaninske Skupštine Aleksandar Marton rekao je da bi selo moglo imati dobru perspektivu kao turistička destinacija, s obzirom na blizinu tri reke i prirodne potencijale, ali i burnu istoriju, tokom koje su mesto naseljavali Nemci. 
 
Delegacija Grada Zrenjanina školi je poklonila tri lopte za nastavu fizičkog, a razgovaralo se o mogućnostima obezbeđenja gimnastičkih sprava, računarske opreme, ali i organizovanja poseta učenika bioskopskim i pozorišnim predstavama u Zrenjaninu, što, zbog udaljenosti sela i troškova prevoza, takođe predstavlja problem.