Aleksandar Marton posetio MZ "Berbersko - Bolnica"

Predsednik Skupštine grada Zrenjanina Aleksandar Marton i član Gradskog veća mr Vojislav Matić posetili su juče Mesnu zajednicu "Berbersko – Bolnica" i tom prilikom sa članovima Saveta mesne zajednce razgovarali o problemima koji tište građanke i građane ovog dela Zrenjanina.
 
Ova mesna zajednica specifična je po svom položaju i prostire se u maloj širini, ali znatnoj dužini, od glavne železničke stanice sve do Mužljanske kolonije. Na njenoj teritoriji nema ni školskih objekata, ni dečjeg vrtića, a posebno je izražen problem biračkih mesta, jer dve izborne jedinice imaju na raspolaganju samo jedno mesto za glasanje. Ovim su, kako je ocenio predsednik Skupštine grada, ugrožena i demokratska prava građana koji često odustaju od glasanja, jer do biračkog mesta treba da pešače više od dva kilometra. 
 
 
Takođe, prisutni su i infrastrukturni problemi koji ugrožavaju bezbednost, posebno učesnika u saobraćaju, jer ne postoje adekvatni pešački prelazi preko železničke pruge, trotoari, a kroz Igmansku ulicu, na primer, lociranu na obodu mesne zajednice, prolazi zemljani put, bez ikakve podloge. Ovaj problem do te mere je prisutan, da je nekoliko stanovnika Igmanske ulice ispred prostorija mesne zajednice želelo da predsedniku Skupštine grada posebno ukaže na stanje u ovom delu mesne zajednice "Berbersko – Bolnica".
 
Aleksandar Marton rekao je da je država do te mere centralizovana, da se za papir koji dozvoljava izgradnju pešačkog prelaza preko pruge, a izdaje ga resorno ministarstvo iz Beograda, čekalo gotovo godinu dana.
 - To je nešto što je neoprostivo, ali i što moramo da prihvatimo i s tim živimo. Ta dokumentacija je konačno stigla, pa je realno da se u kratkom roku, narednih deset do petnaest dana, pristupi realizaciji ove investicije – najavio je predsednik Skupštine grada aktivnosti koje predstoje.   
 
Zamenik predsednika Saveta MZ "Berbersko – Bolnica" Lacko Marton rekao je da prelaz preko pruge, između naselja "Berbersko" i "Putnikovo", najviše ugrožava stanovnike ovog dela grada, ali da treba rešavati i probleme prisutne u priobalju Begeja, duž Bagljaškog kanala i glavnih saobraćajnica koje prolaze kroz teritoriju mesne zajednice. 
- Evidentirali smo te probleme i zatražili pomoć od lokalne samouprave za njihovo rešavanje. Mnogi od njih poznati su gradskim čelnicima, pa očekujemo da ćemo i dalje sarađivati i zajednički te probleme rešavati, naravno, u meri u kojoj finansijske mogućnosti grada i mesne zajednice to budu dozvoljavale – istakao je Lacko.