Delegacija Grada Zrenjanina posetila bratsku opštinu Laktaši

Delegacija Grada Zrenjanina u kojoj su bili predsednik Skupštine grada Zrenjanina Aleksandar Marton i njegov zamenik Predrag Jeremić boravila je u jednodnevnoj poseti bratskoj opštini Laktaši u Republici Srpskoj, Bosna i Hercegovina. Marton i Jeremić odazvali su se pozivu načelnika opštine Laktaši Milovana Topolovića da prisustvuju Svečanoj akademiji, upriličenoj povodom Dana opštine, i razgovaraju s predstavnicima lokalne samouprave Laktaša i zvaničnicima Republike Srpske.
 
Aleksandar Marton i Predrag Jeremić ovom prilikom razgovarali su s načelnikom opštine Laktaši Milovanom Topolovićem i predsednicom Skupštine opštine Snježanom Kelečević. U srdačnoj atmosferi, predstavnici bratskih opština razgovarali su na temu unapređenja saradnje i međusobnih odnosa na privrednom, kulturnom i sportskom planu. Upućen je i poziv Topoloviću i Kelečevićevoj da u narednom periodu posete Grad Zrenjanin. 
 
 
Opština Laktaši, po ostvarenom bruto domaćem proizvodu zauzima prvo mesto u Republici Srpskoj i drugo u Bosni i Hercegovini. Posebno je uspešan sektor malih i srednjih preduzeća, koji u oko 2000 subjekata upošljava više od 10 hiljada radnika. Laktaši prednjače u regionu i po stepenu približavanja evropskim normama i standardima poslovanja. Stoga je posebno značajan bio susret naše delegacije s premijerom Republike Srpske, Miloradom Dodikom, s kojim su razmenjena iskustva o funkcionisanju vlasti i decentralizaciji na svim nivoima u Bosni i Herecegovini, ali i o istim procesima u Autonomnoj pokrajini Vojvodini i Gradu Zrenjaninu.