Gradonačelnik Mihajlov otvorio Sajam zapošljavanja

Gradonačelnik Zrenjanina dr Mileta Mihajlov otvorio je danas u Kulturnom centru 12. po redu Sajam zapošljavanja na kojem je 27 poslodavaca ponudilo 372 radna mesta. On je izrazio zadovoljstvo zbog velike zainteresovanosti poslodavaca i ljudi koji traže posao i pritom istakao da je zadatak lokalne samouprave da obezbedi povoljan poslovni ambijent kako bi privukla što veći broj investitora i poslodavaca.
«Time bismo omogućili veći broj radnih mesta, odnosno veću zaposlenost i veći priliv u budžet. Nadam se da ćemo ubuduće imati pozitivan trend rasta zapošljavanja» kazao je prilikom otvaranja sajma Mihajlov.

 


 Otvaranju je prisustvovao i Vladimir Srdić direktor pokrajinske službe za zapošljavanje koji je kazao da su sajmovi jedna od mera zapošljavnja koja pokazuje sjajne rezultate u poslednjih 4-5 godina.
Od ukupnog broja ponuđenih, 15 radnih mesta odnosila su se na lica sa invaliditetom, a zainteresovani su imali priliku da konkurišu i za profesionalne vojnike.

 


Među poslodavcima su zrenjaninska Industrija ulja Dijamant, italijanska fabrika čarapa Modital, Mlekoprodukt, BB Trade, Šinvoz i drugi. Najtraženiji su trgovci, menadžeri prodaje, agenti prodaje, radnici prehrambene, ugostiteljske, elektro i mašinske struke.
Sajam je organizovala zrenjaninska filijala Nacionalne službe zapošljavanja u saradnji sa Lokalnim savetom za zapošljavanje.