Kako pomoći poljoprivrednicima

Gradonačelnik Zrenjanina, dr Mileta Mihajlov primio je danas u svom kabinetu pomoćnika ministra poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Slobodana Teofanova.
Prilikom današnjeg susreta, istakao je Teofanov, vođeni su razgovori o načinima na koji bi se spojila sredstva Ministarstva poljoprivrede i lokalne samouprave kako bi se pomoglo poljoprivrednim proizvođačima.

 


- Razgovarali smo i o tome dokle se stiglo sa našom inicijativom oko formiranja lokalnog fonda za poljoprivredu, namera nam je da tu udružimo sredstva sa bankom, a kako je pozanto idemo sa jeftinim kreditnim sredstvima. Ovo je ujedno bila i prilika da se upoznamo sa stanjem u poljoprivredi u lokalnoj sredini, s obzirom da nam predstoje setva i žetva. Poljoprivrednim proizvođačima je jako teško, para na selu nema, kao što je to bio slučaj i prošle godine – rekao je Teofanov.

 


Gradonačelnik Mihajlov ističe da je u ovom trenutku predstojeća setva prioritet grada.
On je ukazao da je u toku drugi krug izdavanja u zakup državnog poljoprivrednog zemljišta na području Grada Zrenjanina.
- Poljoprivrednici će sigurno dobiti sredstva. Reč je pre svega o sredstvima koja su opredeljena od zakupa poljoprivrednog zemljišta, ona su strogo namenska i u narednom periodu biće raspoređena po kvotama koje su i usvojene na Gradskom veću – dodao je gradonačelnik Mihajlov.