Najbolja dramska predstava "Banović Strahinja" subotičkog Narodnog pozorišta

Za najbolju dramsku predstavu u celini na, sinoć završenom, 60. Festivalu profesionalnih pozorišta Vojvodine u Zrenjaninu proglašena je drama "Banović Strahinja" subotičkog Narodnog pozorišta.
 
Odlukom stručnog žirija u sastavu Ana Tasić (predsednik), Tina Kosi i Ištvan Bičei, najbolja dečja predstava u celini na jubilarnom festivalu održanom u Narodnom pozorištu "Toša Jovanović" je "Slavuj i kineski car" Narodnog pozorišta u Kikindi. Najbolji reditelj je Andraš Urban iz Subotice, za predstave "Banović Strahinja", Narodno pozorište Subotica i "The Beach", Kostolanji Deže, Subotica.
 
Za najbolju žensku ulogu nagrađena je Ivana V. Jovanović, a ulogu Nore u predstavi "Nora (Lutkina kuća)", Narodno pozorište Sombor, dok je za najbolju mušku ulogu nagradu dobio Aron Balaž iz Novosadskog pozorišta (Ujvideki Szinhaz), za ulogu Njega u predstavi "Pomorandžina kora".
 
Tatjana Šanta iz Sombora, za ulogu gospođe Linde u predstavi "Nora (Lutkina kuća)", nagrađena je za najbolju žensku epizodnu ulogu, a Ljubiša Ristović, za ulogu Vojina Jugovića u predstavi "Banović Strahinja", Narodno pozorište Subotica, za najbolju mušku epizodnu ulogu.
 
Najbolja scenografija ove godine godine bila je Jovana Carana u predstavi ("Guskalica") zrenjaninskog pozorišta "Toša Jovanović", dok je za najbolji kostim nagrađen Stefan Savković iz Kikinde. Nagrada "Tihomir Mačković" za najbolju kreaciju lutaka pripala je Zrenjanincu Jovanu Caranu.
 
Feliks Lajko nagrađen je za najbolju muziku predstava "Banović Strahinja", a specijalnu nagradu dobili su glumci iz Subotice u predstavi "The Beach".
 
Nagrada mladom glumcu, koju dodeljuje Savez dramskih umetnika Vojvodine, pripala je Srđanu Sekuliću za ulogu Banović Strahinje, u istoimenoj predstavi subotičkog Narodnog pozorišta.
 
Festival koji je počeo 12. aprila u najstarijoj pozorišnoj dvorani u našoj zemlji završen je sinoć svečanom dodelom nagrada i Gala predstavom u kojoj su igrali i pevali glumci vojvođanskih pozorišta.