NAVAK u centru Zrenjanina

Gradonačelnik Zrenjanina dr Mileta Mihajlov prisustvovao je danas, na Trgu slobode, prvom karavanu bezbedne vožnje "Road Show Vojvodina", koji će za tri nedelje proći kroz devet gradova u pokrajini.

 


-Ovo je idealna prilika da se građani, kroz sve NAVAK- ove simulatore upoznaju sa kakvim se situacijama mogu susresti u vožnji - istakao je gradonačelnik Mihajlov.
Kako je najavljeno, tokom manifestacije građani će, pod kontrolisanim uslovima, na spravama NAVAK-a proći kroz razne opasne situacije, a u specijalnim simulatorima moći će da "osete" čeoni sudar, prevrtanje vozila i nauče tehnike upravljanja vozilom.

 


Karavan, koji zajednički organizuju poznata osiguravajuća kuća DDOR Novi Sad i Nacionalna vozačka akademija (NAVAK), poći će od Zrenjanina, a nastaviti prolaskom kroz Kikindu, Inđiju, Pančevo, Suboticu, Sombor, Novi Sad, Vršac i Rumu.
Akcija će se sprovoditi na centralnim gradskim trgovima od 12 do 17 sati, a najuspešniji vozači će od DDOR-a dobiti vredne nagrade, uključujući i prave vožnje na pisti Centra bezbedne vožnje NAVAK kraj Pećinaca.

 


Cilj poduhvata je povećanja nivoa bezbednosti saobraćaja u Srbiji, u koji će DDOR uložiti više od 15 miliona evra, što je najveća nedržavna investicija u te vrste ikada.