Železnicama Srbije predat prvi od šest remontovanih vozova

Iz Fabrike “Šinvoz” danas je “Železnicama Srbije” predat prvi od šest remontovanih elektromotornih vozova  namenjenih uključivanju u sistem gradske železnice „Beovoza“.
Ukupna vrednost remonta ovih šest elektromotornih vozova iznosi oko 327 miliona dinara i finansirana je sredstvima Grada Beograda i „Železnica Srbije“, kako je najavljeno, dinamika isporuke ostalih garnitura pratiće ugovorom predviđene rokove, tako da se očekuje da svih šest garnitura bude u saobraćaju do kraja jula.
«Izuzetno smo zadovoljni, ovaj projekat digao je fabriku na noge i trenutno zapošljavamo 200 radnika i nadamo se da ćemo ugovaranjem novih poslova povećati obim proizvodnje i uposliti još radnika» kazao je direktor Šinvoza Radomir Miljuš.
Svečanosti u zrenjaninskom «Šinvozu» prisustvovao je i gradonačelnik Beograda, Dragan Đilas koji je istakao da je zadovoljan što posao remonta nije otišao u neku drugu zemlju već je ostao u Srbiji.

 


«Voz koji smo danas videli stajao je 15 godina na slepom koloseku. Ulaganjem u njega dobili smo voz koji apsolutno zadovoljava potrebe beograđana i gradske železnice. Nastavićemo sa radovima i očekujemo da do kraja godine profunkcioniše prva faza beogradske železnice, od kraja Zemuna preko Prokopa i Pančevačkog mosta i jedan mali krak do Rakovice» kazao je Đilas.
Generalni direktor «Železnica Srbije» Milovan Marković istakao je da je posao u Zrenjaninu dokaz da domaći remonteri mogu da rade kvalitetno i na vreme.
«Zajedno smo procenili da nam je zajednički interes da to uradimo ovde u Šinvozu, kao i Želvozu, ljudi su bili motivisani da pokažu da iuimaju  dovoljno snage i volje da to uradi. Grad Beograd će to finansirati, a Železnica je simbolično u tome učestvovala, ali smo preuzeli odgovornost da posao bude odrađen kvalitetno» kazao je Marković.
Gradonačelnik Zrenjanina dr Mileta Mihajlov istakao je da je početak rada «Šinvoza» izuzetno značajan za Grad pre svega zbog 200 zaposlenih.
«Proradio je jedan stari brend Zrenjanina i izuzetno mi je drago što su ovako uspešno završili prviu projekat remonta i nadam se da će tako ostvarivati i naredne projekte» kazao je Mihajlov.
Svečanosti su danas prisustvovali pomoćnik gradonačelnika Predrag Stankov i zamenik gradonačelnika Goran Kaurić.