Dežurne službe ''Vodovoda'' u Ečki

Dugotrajne kiše ponovo su, kao početkom godine, probleme nanele meštanima Ečke. Zamenik gradonačelnika, Goran Kaurić dao je nalog JKP "Vodovod i kanalizacija", pa su dežurne službe tog preduzeća izašle na teren i uspele da probiju deo kanala u naseljenom mestu Ečka tako da je voda koja je ovih dana ugrožavala domaćinstva počela da otiče.
 

 


- Danas je mnogo bolja situacija nego što je to bilo juče. U ovaj posao uključile su se i Vode vojvodine. Moramo pod hitno probiti kanalsku mrežu koja odvodi višak vode jednim delom ka Begeju a drugim ka ataru sela. Takođe, treba probiti na dva mesta Beogradski put kuda će voda biti odvođena – rekao je Kaurić tokom današnjeg obilaska Ečke.
Kaurić je kazao da je dao nalog i komunalnim inspektorima da hitno izađu na teren budući da je u ulicama dobar deo kanalske mreže neodržavan, deo čak i zatrpan.

 


- Kiša je izazvala probleme isključivo jer je kanalska mreža bila zbog dugogodišnjeg nemara, delom i investitora koji su ovde gradili objekte i prilagođavali ih svojim potrebama. To više nećemo dozvoliti, kanali će biti probijeni i ubuduće će komunalna inspekcija morati mnogo strožije da kažnjava one koji se ne pridržavaju propisa – naveo je Kaurić napominjući da se sa sčičnim problemima susreći stanovnici u gradu i ostalim naseljenim mestima .
- U ovom trenutku čekamo dozvolu za probušivanje magistralnog puta na dva mesta jer je nekada sva voda odlazila u staru Petrovu baru, i mislimo da je to i sada idealno rešenje kako bismo zaštitili selo u vreme obilnih padavina i podzemnih voda učestalih na našem terenu. Nadamo se da ćemo našim meštanima obezbediti da žive normalno i više nemaju problem zbiog velike količine vode – rekao je predsednik Saveta Mesne zajednice Ečka, Srbislav Rajkov.