Ekipa TF "Mihajlo Pupin" pobedila u finalu Imagine kupa 2010 za Srbiju

Ekipa zrenjaninskog Tehničkog fakulteta "Mihailo Pupin" osvojila je prvo mesto u finalu Imagine kupa 2010 u kategoriji dizajn softvera za Srbiju. To takmičenje, koje je održano 30. aprila u Beogradu, organizuje informatička kompanija "Microsoft", a na njemu su učestvovali predstavnici 11 naših fakulteta. 
 
 
 
Studenti Tehničkog fakulteta "Mihajlo Pupin" TFZR-TEAM u sastavu: Zlatibor Veljković, Milan Kojadinović, Vanja Zavišin i Goran Nikolić, pod mentorstvom asistenta Dejana Lacmanovića, prvo mesto od strane žirija Microsoft-a zaslužili su svojim projektom "Neural Communicator". Radi se o specifičnom komunikatoru programiranom tako da omogućava osobama sa teškim invalididetom komunikaciju sa okruženjem. Računar se aktivira pokretanjem mišića lica na čovekovom licu, a za realizaciju ove ideje studenti su se poslužili već postojećim alatima za kompjuterkske igrice.
 
Zrenjaninska ekipa osvojila je i nagradu kompanije "Telekom" kao najbolje mobilno rešenje i nagradu publike kao najbolja ideja, i to u veoma jakoj konkurenciji svih univerziteta iz Srbije, među kojima su bile i ekipe koje su došle sa FTN Novi Sad, MATF Beograd, FIT Beograd, ETF Beograd... 
 
 
Državno takmičenje Imagine kupa 2010 za Srbiju deo je najvećeg svetskog studentskog takmičenja u informatičkim tehnologijama, čije će se finale održati u Poljskoj, u julu ove godine, i na kom će učestvovati 142 zemlje. Tema takmičenja biće "Zamislite svet u kojem tehnologija pomaže u rešavanju najtežih problema današnjice", a našu zemlju na ovom prestižnom takmičenju predstavljaće, dakle, Tehnički fakultet "Mihailo Pupin".  
 
Čestitajući svojim studentima, kolektiv i menadžment TF "Mihajlo Pupin" ističu kako su oni ovim nastupom pokazali vrhunsko poznavanje struke za koju se školuju, i time pokazali kako i manji i izdvojeni univerzitetski centri mogu da postižu vrhunske rezultate.