Marton i Matić priredili prijem za članove KK "Zrenjaninac"

Predsednik Skupštine grada Aleksandar Marton i član Gradskog veća zadužen za sport mr Vojislav Matić priredili su danas prijem za igrače i rukovodstvo košarkaškog kluba "Zrenjaninac", koji su proteklog vikenda osvojili prvo mesto na finalnom minibasket turniru Košarkaškog saveza Vojvodine u kategoriji igrača rođenih 1999. godine.
 
 
Turnir je odigran proteklog vikenda u Zrenjaninu, Staroj Pazovi i Novom Sadu, uz učešće osam ekipa koje su ostvarile najbolje plasmane na nedavno završenim ligaškim takmičenjima Vojvodine, Srema i Srednjeg Banata u kategorijama 1999. i 2000. godišta. Prvak Srednjeg Banata u kategoriji 1999. godišta, KK "Zrenjaninac", zabeležio je na turniru sve tri pobede, a najvredniju, rezultatom 50:39, u meču protiv gradskog rivala i aktuelnog prvaka Vojvodine, KK "Uno Grande", i to prvog dana turnira, u hali "Medison". "Zrenjaninac" je bio bolji i u duelima protiv prvaka Srema, Stare Pazove (rezultat 40:30), kao i Sport World-a iz Novog Sada, drugoplasiranog u minibasket ligi Vojvodine (rezultat 48:44). Pobedničkoj ekipi pripala su i priznanja za najboljeg igrača (Milan Đerić) i trenera (Robert Boljoš), dok je Đorđe Gligorin bio MVP utakmice u Staroj Pazovi. 
 
     

 

Marton i Matić čestitali su mladim košarkašima i rukovodstvu "Zrenjaninca" na uspehu i poželeli im da i dalje ostvaruju dobre rezultate. Predsednik zrenjaninske Skupštine rekao je da je svaki uspeh koji promoviše naš grad značajan, bilo da je u pitanju sportski nastup, takmičenje u znanju ili nekoj drugoj disciplini. 
- Ovo je uspeh za Zrenjanin u kom košarka, sigurno je, ima lepu perspektivu, a  grad treba da doprinese njenom razvoju – istakao je Marton.
 

 

Mr Vojislav Matić rekao je da je personifikacija kluba "Zrenjaninac" trener Robert Boljoš, koji je stručnost i energiju uložio u rad s najmlađim kategorijama košarkaša. On je poručio mladim košarkašima, mahom jedanaestogodišnjacima, da slušaju svog košarkaškog učitelja, ali i da budu dobri đaci, jer je to neophodan uslov za kvalitetno bavljenje sportom.
 
Prijemu u Gradskoj kući prisustvovali su svi košarkaši kluba "Zrenjaninac", trener Robert Boljoš i potpredsednik kluba Miroslav Vulović.