Zapuštena kanalska mreža i u Aradcu

Zamenik gradonačelnika Grada Zrenjanina, Goran Kaurić obišao je danas Aradac i u razgovoru sa predstavnicima Mesne zajednice tog mesta upoznao se sa aktulenom situacijom i problemima sa kojima su suočeni zbog obilnih padavina i neodržavane kanalske mreže.
- Obilne kiše ukazale da imamo nekoliko naseljenih mesta koje imaju velike probleme kada se to desi. Bio sam u Ečki, danas sam došao u Aradac, a za nekoliko dana posetiću i Farkaždin. Očigledno da je zapušenost kanalske mreže u selima problem. Većim delom to je posledica nesavesnih žitelja koji neodržavaju svoje kanale, pa zbog dve ili tri kuće, usled velikih padavina cela ulica i dvorišta budu poplavljena – kazao je Kaurić koji je naložio da na teren izađe dežurna služba preduzeća «Vodovod i kanalizacija».

 


Ugao ulice Masarikove i Maršala Tita u Aradcu biće očišćen, a kanali u tom delu sela osposobljeni.
- Dao sam nalog i komunalnoj insepeckiji koja će obići sela i svi oni koji su zapustili kanale moraće da ih osposobe, a mi ćemo sa dežurnim službama intervenisati. Ovo se mora sistemski rešiti, jer ne možemo više dozvoliti da od kiše do kiše i obilnijih padavina imamo stalne probleme. Govori se o rešavanjuj tih problema, ali to na terenu nije funkcionisalo – rekao je Kaurić.

 


On je naglasio da će nadležnim u mesnim zajednicama pomoći u rešavanju problema i pribavljanju potrebne dokumentacije, ali je naveo i to da saveti mesnih zajednica nedovoljno brzo reaguju.
Marija Bretšnajder, predsednica Saveta mesne zajednice Aradac kae da je primarni problem sela kišna kanalizacija, ali i nemarnost stanovnika.
- Apelujem da svako izađe i očisti svoj kanal, a što se tiče raskrsnica i kriznih kanala to ćemo uraditi uz pomoć opštine. To je generalni problem u svakom selu, pa i kod nas – kazala je ona.