Mladi kuglaši ''Banata'' zablistali na Svetskom prvenstvu

Kuglaši zrenjaninskog "Banata" Slobodan Simonović, Dalibor Popov i Radovan Vlajkov, nastupajući u sastavu juniorske ekipe Srbije, osvojili su zlatnu medalju u ekipnoj konkurenciji na 15. juniorskom prvenstvu sveta održanom u Rijeci od 21-29. maja 2010. godine. Na istom takmičenju, članica KK "Banat" Jelena Petrović osvojila je bronzu u disciplini sprint, i ujedno, bila najuspešnija kuglašica iz Srbije.
 
 
Predsednik Skupštine grada Zrenjanina Aleksandar Marton i član Gradskog veća zadužen za sport mr Vojislav Matić priredili su prijem za naše reprezentativce, a osim četvoro takmičara, prijemu su prisustvovali i trener KK "Banat" Danilo Vlajkov i sekretar kluba Dušan Popadić.     
- Ovakvim rezultatima pridružili ste se uspesima naših mladih sugrađana koji su se u prethodnom periodu takmičili u inostranstvu. Svi Zrenjaninci koji van granica države osvajaju visoka mesta na sportskim nadmetanjima su ambasadori ne samo naše zemlje, već i našeg grada koji se Vama mora ponositi – čestitao je mladim kuglašima Aleksandar Marton.         

Čestitke je uputio i mr Vojislav Matić, koji je naglasio da je kuglaški klub "Banat" organizovan po modelu kako bi trebalo da funkcionišu sportski klubovi u našem gradu.
- Klub ispunjava sve uslove za domaća takmičenja, raspolaže adekvatnim prostorom, radi u nekoliko kategorija, a sada, kada u svojim redovima ima i osvajače visokih trofeja, naša je obaveza da razmišljamo o podizanju uslova za takmičenja na još viši nivo – rekao je Matić.
 
 
O kakvom se uspehu u kuglaškom sportu radi, svedoči podatak da su poslednja odličja za našu zemlju, tadašnju SFRJ, na jednom ovakvom takmičenju osvojena još daleke 1983. godine. Ni ovaj uspeh nije stigao preko noći, s obzirom da su tokom prethodnih sezona takmičari "Banata", u pojedinačnoj i ekipnoj konkurenciji, već beležili zavidne rezulate na domaćoj i međunarodnoj kuglaškoj sceni. 
 
S obzirom da su u toku radovi na adaptaciji kuglane i prostora u kom treniraju i takmiče se i osvajači svetskih juniorskih odličja, Marton i Matić najavili su i skoru posetu kuglaškom klubu i detaljnije upoznavanje s njegovim aktivnostima.