Poslovna saradnja Grada i Tehničkog fakulteta

Gradonačelnik Zrenjanina dr Mileta Mihajlov i dekan Tehničkog fakulteta «Mihajlo Pupin», prof. dr Milan Pavlović potpisali su Ugovor o dugoročnoj poslovnoj saradnji između Grada i te visokoškolske ustanove.

 


Gradonačelnik Mihajlov istakao je da potpisivanje Ugovora jeste plod dobre dosadašnje saradnje između Grada i Fakulteta. Na taj način, naveo je, studenti završnih godina studija Tehničkog fakultetea moći će da obavljaju praksu u nekim od preduzeća i ustanova u Gradu.
- Na taj način studenti će se moći upoznati sa tehnologijom rada, spremiće se za svoja buduća zanimanja, a naravno, mnogo će pomoći svojim znanjem koje su stekli na Fakultetu – kazao je gradonačelnik Mihajlov.  

 


Prof. dr Pavlović istakao je da je potpisivanje tog Ugovora od izuzetnog značaja, pre svega za studente, ali i celokupnu privredu Banata.
- Studenti koji kod nas završe fakultet biće u prilici da se što pre integrišu u privredne tokove i što pre dođu do radnog mesta. To je ideja «radom do radnog mesta», što zapravo znači da student dođe, pokaže želju i sposobnost, a zatim pokuša ili da ostane u nekom od javnih preduzeća, ili da oni studenti koji su kvalitetni budu preporučeni drugim preduzećima – rekao je Pavlović.