''Sremčevi dani'' 25. i 26. juna

U Elemiru će predstojećeg vikenda, 25. i 26. juna, biti održana peta kulturno-književna manifestacija "Sremčevi dani", posvećena velikanu srprke književnosti Stevanu Sremcu, koji je deo života proveo u tom selu i posvetio mu delo "Bal u Elemiru".
 
 
Uz proglašenje dobitnika književne nagrade, na ovogodišnjem konkursu "Bal u Elemiru" tokom dvodnevne manifestacije biće održana tradicionalna, zasad jedina u Srbiji, kolonija karikaturista, zatim književni susreti, konceti, izložbe i pozorišne predstave.
 
Žiri u sastavu Raša Popov, predsednik i članovi Zorica Davidov i Radovan Vlahović, jednoglasno je odlučio da za dela književno-satiričnog žanra, prvu "Sremčevu nagradu" dodeli Nadi Srdić iz Novog Sada, za trilogiju priča i eseja o Elemiru pod nazivom "Ćoškovi i rogljevi Elemira, kao informacioni centri". Drugu nagradu ravnopravno dele Đuro Stanojević iz Čoke, za prozu i poeziju pod naslovom "Dan kada je umro Elvis Prisli" i Slavko Surla iz Elemira, za poetsko delo "Pesnikova ljubavna". Po odluci žirija, treću nagradu su, takođe ravnopravno, podelili zrenjaninski pisac i novinar Aleksandar Bjelogrlić za priču "Dijadema zapadnog kraljevstva" i Beograđanin Vladimir Bulatović-Buli, za tri priče - "Svet opere", "Osuđenik Prhlplot" i "Školska slava".
 
Nagrade će dobitnicima biti uručene 25. juna, prilikom svečanog otvaranja "Sremčevih dana".