Memorijalni turnir u vaterpolu "Darko Čovrić" avgusta u Zrenjaninu

Memorijalni turnir u vaterpolu “Darko Čovrić - Zrenjanin 2010”. u organizaciji Vaterpolo saveza Srbije, Grada Zrenjanina i VK “Proleter” biće održan u našem gradu od 17. do 22. avgusta ove godine, najavili su na jučerašnjoj konferenciji za novinare gradonačelnik Zrenjanina dr Mileta Mihajlov, Izvršni direktor VSS Dragan Solomun i Vladimir Stoiljkovski, predsednik VK "Proleter".
Dr Mihajlov kazao je da će Grad učiniti sve kako bi se obezbedili maksimalni uslovi za održavanje ovog turnira.
- Potrudićemo se da pokažemo da smo grad sportova i da budemo tradicionalno dobri domaćini. Bazen će biti spreman za turnir, upravo smo imali razgovore oko tehničkih detalja, a dogovaraćemo se i do početka turnira. U svakom slučaju, bazen će biti spreman, a spremne će biti i sve propratne strukture koje su potrebne da prihvate naše takmičare – kazao je gradonačelnik Mihajlov.

 


Dragan Solomun podsetio je da se vaterpolo davno i dobro igrao u Zrenjaninu, tako da Grad ima infrastrukturu i ljude koji mogu da organizuju turnir onako kako propisuju standardi.
- Nadam se da će i smeštaj i sve ostalo biti u najboljem redu. Upravo sada idemo da obiđemo smeštajne kapacitete koji su nam preporučeni, a nema razloga da sumnjamo. Sada mogu da kažem da je i Vaterpolo savezu Srbije pao veliki kamen sa srca, posebno sada kada smo čuli da će i pokriveni bazen biti završen do takmičenja – rekao je Solomun.
Na turniru će učestvovati jedanaest selekcija juniorskog uzrasta, okupiće takmičare uzrasta 15 i 16 godina a gosti turnira su vaterpolisti Kanade, dok su takmičari iz evropskih zemalja. Prema rečima Vladimira Stoiljkovskog, turnir je velika čast ali i izazov da se iskoriste svi postojeći kapaciteti u Zrenjaninu. Učešće na turniru su potvrdile ekipe iz Hrvatske, Makedonije, Slovačke, Grčke, Crne Gore, Rumunije, Turske, dok će domaći vaterpolo predstavljati dve ekipe.

 


Tokom drugog dela konferencije, Zrenjanina dr Mileta Mihajlov sa svojim saradnicima odgovarao je na pitanja novinara vezana za gradske teme. Između ostalog, on je kazao da će nova industrijska zona "Jugoistok" biti svečano otvorena 15. jula.
Branislav Knežević najavio je da će nakon "Žutog mosta" i "Principov most" biti rekonstruisan. Taj posao biće započet u septembru, a rok za završetak je 45 dana.
- Na sednici Upravnog odbora doneta je odluka o raspisivanju tendera za rekonstrukciju mosta u Principovoj ulici. U narednih dve do tri  nedelje tender će biti raspisan i očekujemo da se cela procedura završi do septembra meseca, da se potpiše ugovor i da se tada pristupi rekonstrukciji – naveo je Knežević, uz napomenu da tokom radova most neće biti u potpunosti zatvoren, već će se naizmenično zatvarati po jedna saobraćajna traka.