"Orlovatski orlovi" u Plavom salonu

Ekipa „Orlovatskih orlova“ pobednika desetog Svetskog prvenstva u banatskim šorama u Tomaševcu bila je danas gost gradonačelniku Zrenjanina dr Mileti Mihajlovu.
- Ova igra značajna je pre svega jer je to brend Banata, to je stara igra koja se igrala na ovim prostorima od pre nekiloko stotina godina pa evo do danas. Želimo da otrgnemo do zaborava ovu igru, da je prošrimi i da se ona igra u čitavom Banatu, ne samo u srpskom, već i rumunskom. Zato smo i organizovali druženja i posete rumunskim klubovima i nadam se da će ta sardanja zaživeti i da će taj sport zaživeti na ovim terenima – kazao je gradonačelnik Mihajlov.

 


Gradonacelnik je istakao da će Grad podržati banastke šore kako bi se ta igra ostavila u nasledstvo budućim generacijama.
- U svakom slučaju sledeće godine očekujemo i pravičniju raspodelu sredstava koje je grad opredelio za sport. Ove godine taj iznos je 126 miliona dinara. Međutim, Banatske šore nisu u Sportskom savezu grada Zrenjanina. Zato sam i i predložio da konkurišu i postanu članovi, a grad će svakako podržati ovu igru – naveo je dr Mihajlov.
Slobodan Stojanović je ispred «Orlovatskih orlova» govoreći o takmičenju kazao je da je njegova ekipa po četvrti put osvojila prvo mesto.
- Danas smo doživeli čast da budemo primljeni kod gradonačelnika, i nadamo se da će to dosta uticati na naš dalji rad. Pozvani smo da 29. avgusta gostujemo u Rumuniji, reč je o međunarodnom takmičenju i nadam se da ćemo moći da uradimo nešto po tom pitanju – rekao je Stojanović.