''Plava zvezda'' zasijala u Litvaniji

Predsednik Skupštine grada Zrenjanina Aleksandar Marton priredio je juče prijem za članice sportskog kluba "Plava zvezda" iz Zrenjanina, koje su, nastupajući u sastavu reprezentacije Srbije, osvojile četiri medalje na Evropskom prvenstvu u dečjem fitnesu i fitnesu za seniorke i seniore, održanom početkom maja u Kaunasu (Republika Litvanija).
 
 
Takmičarke "Plave zvezde" Dunja Mečkić i Nikolina Milošević osvojile su u Litvaniji zlatne medalje, dok su Milana Munjas i Mina Jovanović bile "bronzane". U sastavu ekipe bila je i Ena Munjas, koja je osvojila šesto mesto, a ekipu je pripremala i na ovom takmičenju vodila trener i koreograf Sanja Čapelja. 
 
 
Jučerašnjem prijemu prisustvovale su Dunja Mečkić, Nikolina Milošević, sestre Milana i Ena Munjas, Sanja Čapelja i kondicioni trener Željko Mečkić. Čestitajući im na uspehu, predsednik zrenjaninske Skupštine istakao je da svako uspešno predstavljanje našeg grada i zemlje u inostranstvu, u bilo kojoj oblasti, zaslužuje pažnju lokalne samouprave, kao i da o uspesima, pre svega, mladih ljudi, mora biti obaveštena i upoznata i šira javnost. 
 
 
Trener Sanja Čapelja rekla je da ovo nisu prvi uspesi zrenjaninskog kluba, jer Dunja Mečkić ima već dve titule svetskog prvaka u dečjem fitnesu, sa Svetskog kupa u Gracu, u Austriji, a Nikolina Milošević je takođe na ovom kupu prošle godine bila prva.
- Učestvovali smo i na evropskim prvenstvima u plesu, takmičimo se i u sportskoj gimnastici. Na prvenstvu u Litvaniji, upravo naš klub je posebno pohvaljen za učešće, što je dodatno priznanje, s obzirom da su u sastavu reprezentacije Srbije bile i takmičarke iz Sombora, Apatina i Sremske Mitrovice. Od deset osvojenih medalja za Srbiju, četiri su stigle u Zrenjanin. Sada se pripremamo za Svetsko prvenstvo u fitnesu, koje će se održati u Slovačkoj, i očekujemo nove medalje – istakla je Sanja Čapelja. 
 
Najuspešnija članica kluba "Plava zvezda", jedanaestogodišnja Dunja Mečkić, rekla je da je takmičenje u Litvaniji bilo odlično organizovano, a da su ona i njene drugarice, uprkos napornom putu, bile spremne za takmičenje. 
- Osim samog takmičenja, posebno bih izdvojila druženje s takmičarkama iz ostalih naših gradova, koje su nastupale zajedno s nama – istakla je Dunja Mečkić.