Smanjuju se gužve u staroj Specijalističkoj poliklinici

Zamenik gradonačelnika Goran Kaurić obišao je danas laboratoriju u staroj Specijalističkoj poliklinici, gde je zbog mnogobrojnih pritužbi na gužve postavljen razglas.
Tom prilikom Kaurić je ukazao da je zgrada u izuzetno lošem građevinskom stanju i da od njene izgradnje, 1964. godine, nije uloženo gotovo ništa.

 


- Trenutno smo, zajedno sa menadžmentom, u razradi planova za početak rekonstrukcije ove zgrade, što mora vrlo brzo da se desi, jer su uslovi za pacijene izuzetno loši. Najveći problem bio je upravo u ovom delu zgrade gde je smeštena laboratorija, a u koju dolaze žitelji grada i okolnih mesta. Naime, veliki broj pritužbi odnosio se na gužve. Naročito je bilo problema kada je u pitanju prozivka  pacijenata, jer u velikoj gužvi nisu mogli da čuju svoje ime, pa je dolazilo do zastoja. Učinili smo prvi korak, postavili razglase i to se pokazalo vrlo efikasno. Nadamo se da je ovo prvi korak da olakšamo pacinetima koji koriste uluge ove medicinske ustanove. Pokušaćemo da uđemo u ozbiljniji projekat, uvođenje centralnih informacionih tehnologija, i na taj način umrežmo sve domove zdravlja. Tako će pacijenti dolazak u laboratoriju moći da zakazuju i u svojim domovima zdravlja. To jeste ozbiljniji projekat, ali ćemo se potruditi da to učinimo u što skorijem periodu – kazao je Kaurić.

 


Direktor Doma zdravlja, Borislav Đorđević istakao je da je razglas naišao na dobar odjek, kako zaposlenih, tako i pacijenata.
- Pacijenti su, i za mene neočekivano zadovoljni. U laboratoiji smo imali strahovite gužve, jer ovde svakog jutra dolazi između 300 i 400 ljudi. Postavljanjem razlgasa praktično smo uveli red i u laboratorijsku obradu pacijenata – rekao je Đorđević napominjući da je Dom zdravlja za ovu namenu izdvojio više od 100.000 dinara.
Prema njegovim rečima, u planu je rekonstrukcija zgrade, ali to, kako je naveo, prvenstveno zavisi od finansijskih sredstava.
- Očekujemo da ćemo ove godine krenuti sa radovima na rekonstrukciji krova. Investicija je izuzetno skupa, reč je o 2,5 miliona evra, pokušavamo na sve načine, nije ovo jedina zgrada kojoj je neophodna rekonstrukcija, ali je zaista u najlošijem stanju – istakao je Đorđević.