Tim studenata zrenjaninskog fakulteta ponos grada i Srbije

Gradonačelnik Zrenjanina dr Mielta Mihajlov primio je danas studente Tehničkog fakulteta "Mihajlo Pupin" koji su osvojili drugo mesto na međunarodnom studentskom takmičenju ImagineCup 2010. održanom u Poljskoj.
Čestitajući im, dr Mihajlov je istakao da je to nezapamćen uspeh, ne samo u Zrenjaninu već i Srbiji.
- Želim vam da i dalje budete vredni i uspešni, a ovo je pravi primer ostalim studentima kako se treba ponašati – kazao je gradonačelnik Mihajlov.

 


Zrenjaninski tim činili su studenti Milan Kojadinović, Zlatibor Veljković, Vanja Zavišin, Goran Nikolić. Mentor im je bio mr Dejan Lacmanović.
Takmičenje je održano u organizaciji kompanije Majkrosoft, a zrenjaninski tim učestvovao je s projektom "Neural Communicator".
Oni su prethodno pobedili, u konkurenciji od 11 ekipa, na ImagineCup 2010. u Srbiji, i tom pobedom stekli su pravo da se takmiče Varšavi, gde su među 56 zemalja, u disciplini "Software design" osvojili drugo mesto.
Dekan Tehničkog fakulteta «Mihajlo Pupin», prof. dr Milan Pavlović kazao je da je ovakav uspeh izuzetan momenat u srpskoj nauci i dostignućima studenata Srbije.
- Vrlo sam zadovoljan i ponosan i zahvaljujem se svim našim studentima i njihovom mentoru, a istovremeno bih zahvalio i svim saradnicima koji su nam pomogli da dobijemo ovako kvalitetne studente.  Mi na fakultetu i pokušavamo d stvorimo ovakvu klimu koja generiše i podržava uspeh svih kvalitetnih studenata. Zato smo za naredni period planirali veliki novac za opremanje laboratorije i za informatiku i za druge nauke u cilju podsticanja drugih resursa na fakultetu. Nadam se da ćemo u narednom periodu mi biti primer jedne visokoškolske institucije. Šta reći, osim zahvaliti se momcima što su već počeli da stvaraju brend ovog fakulteta u Srbiji i van nje i istovremeno postali simbol ponosa Univerziteta u Novom Sadu – kazao je dekan zrenjaninskog fakulteta.

 


Milan Kojadinović, student druge godine, kaže da je motiv za bavljenje ovom vrstom nauke ljubav.
- Mi uživamo u tome, a ovo takmičenje jeste jedno od najprestižnijih iz infomatike i sama činjenica biti tamoi i vidti kako se to radi u svetu i naučiti nove stvari, a pri tom osvojiti drugo mesto je neverovatno iskustvo- rekao je Kojadinović navodeći da planova za budućnost već ima.