"Vitezovi" kod gradonačelnika

Gradonačelnik Zrenjanina dr Mileta Mihajlov primio je danas članove kluba američkog fudbala «Vitezovi» koji su na nedavno održanom takmičenju u Istambulu osvojili prvo mesto.
Čeda Vukoje, predsednik «Vizetova» zahvalivši se gradonačelniku na dosadašnjoj podršci i razumevanju istakao je da je pobeda u evropskom Čelendž kupu najveći uspeh ovog kluba.

 


- Postojimo pet godina i jedan smo od najsiromašnijih klubova jer nismo prepoznati kao klub koji ima perspektivu, ali smo ipak dokazali suprotno. Za ovo kratko vreme, uspeli smo da osvojimo sve. Već prve godine bili smo prvaci države, iako bez opreme, a ove godine osvojili smo evropski Čelendž kup u konkurenciji šesnaest ekipa iz sedam država. U Srbiju smo doneli prvi evropski trofej u američkom fudbalu – rekao je Vukoje naglašavajući da ambicioznih planova ima, ali da oni pre svega zavise od finansijske situacije.

 


- Nadam se da će posle ovakvog uspeha «Vitezovi» zauzeti mesto koje ima pripada i u Sportskom savezu. Mi smo uradili koliko smo mogli, a na našu podršku možete računati i u narednom periodu. U svakom slučaju trudićemo se da pomognemo – istakao je dr Mihajlov.
Prijemu je prisustvovao i Vojislav Matić, član gradskog veća zadužen za sport, koji je naveo da su se «Vitezovi» ovakvim uspehom svrstali u sam vrh klubova u Sportskom savezu i da će primereno tim rezultatima i biti tretrani.

 


- Znamo da su ove godine sredstva, ne samo za sport,ove godine umnogome umanjena, ali mi smo optimisti, i nadamo se da će ubuduće biti bolje – kazao je Matić.