Aleksandar Marton u poseti Bijeljini

Predsednik Skupštine grada Aleksandar Marton boravio je u jednodnevnoj poseti opštini Bijeljina u Republici Srpskoj, Bosna i Hercegovina. Marton se odazvao pozivu načelnika opštine Bijeljina Miće Mićića da prisustvuje proslavi Pantelina 9.avgusta, koja je organizovana povodom opštinske slave i tom prilikom je razgovarao i sa predstavnicima lokalne samouprave u Bijeljini.

Načelnik opštine Bijeljina Mićo Mićić i predsednik Skupštine opštine Bijeljina Dragan Đorđević upoznali su Martona s organizacijom i radom lokalne samouprave, stanju investicija u Bijeljini, ali i s mnogobrojnim postojećim problemima na čijem rešavanju rade. Istovremeno je razgovarano i o mogućnosti unapređenja saradnje i međusobnih odnosa na privrednom, kulturnom i sportskom planu. Na kraju posete je predsednik Skupštine grada Aleksandar Marton uputio poziv delegaciji opštine Bijeljina da poseti Grad Zrenjanin.

 

 

Opština Bijeljina zauzima krajnji severoistočni deo Republike Srpske i prostire se na 743 km² što je čini sedmu po veličini u Republici Srpskoj. Procenjuje se da na prostoru Bijeljine živi oko 150.000 stanovnika. Izuzetno dobar geografski položaj (ravničarski predeo smešten između reka Save i Drine, koji se direktno graniči sa Hrvatskom i Srbijom) omogućava veliki razvojni potencijal, pre svega poljoprivrede, ali koji je do sada uglavnom ostao neiskorišćen.