Kaurić zatražio formiraje Anketnog odbora za IPOK

Zamenik gradonačelnika Goran Kaurić je, nakon razgovora s radnicima zrenjaninske Industrije prerađevina od kukuruza IPOK, pokrenuo mere u cilju formiranja Anketnog odbora kako bi se ispitali događaji u toj fabrici posle privatizacije.
U razgovoru s Kaurićem predstavnici radnika IPOK-a izneli su niz problema sa kojima je oko 230 radnika suočeno.
Kako su naveli, proizvodnje u toj fabrici nema od 1. maja, a sudbina IPOK- a, je, kažu, neizvesna.
- Poslati smo kućama, i od 1. maja ne radimo. Tada smo dobili i poslednju isplatu za februar, a do kada ćemo biti kod kuće ne znamo. Govorili su nam da su u toku pregovori sa kupcima ali mi sada nikakvih informacija nemamo. Obraćali smo se Gradskoj upravi, pokrajini, Mnistarstvu ekonomije i sada čekamo odgovore – naveli su radnici.

 


Zahvaljujući pokrajinskom sekretaru za rad i zapošljavanje Miroslavu Vasinu prošle nedelje uručeni su im paketi pomoći.
- Nadali smo se da će se situacija rešiti do spetemnbra kada kreće novi rod kukuruza, mada, sumnjamo da će nešto moći do tada da se učini. Prepušteni smo sami sebi, zato i obilazimo sve, a ne znamo ni kome više da se obratimo. Direktor Čorbić Damir dolazi tek jednom nedeljno, u fabrici već dva meseca nema struje, a dugovi se nagomilavaju – ukazali su predstavnici radnika IPOK-a tokom tog razgovora.
Goran Kaurić je istakao da će u narednom periodu, zajedno sa nadležnim ministarstvima i institucijama učiniti napore kako bi se privatizacija te fabrike, koja je od izuzetnog značaja za grad, poništila.