Učvrstiti saradnju s Milićima

Povodom Dana opštine Milići, zamenik predsednika Skupštine grada Predrag Jeremić i pomoćnik gradonačelnika Imre Fazekaš boravili su u tom mestu u Republici Srpskoj.
Milići su već dugi niz godina bratska opština sa Lukićevom, pa su svečanoj sednici Skupštine opštine Milići u Domu rudara prisustvovali i predsednik Saveta Mesne zajednice Lukićevo, Novo Vojvodić i Dragan Stanišić, član Saveta.

 


Prema rečima Jeremića cilj posete jeste želja da se veza između Milića i ovog dela Banata još više učvrsti i iznađe obostrana korist.

 


-Ovu posetu iskoristili smo i za razgovore o daljoj saradnji. Bilo je reči o načinima saradnje između Skupštine grada Zrenjanina i Milića, što je u načelu i dogovoreno. Takođe, Postoji mogućnost kulturne sardnje. S tim u vezi ponudili smo im gostovanja našeg pozorišta «Toša Jovanović». Oni za to imaju i volju, a i uslove – rekao je Jeremić.
Tokom boravka u Milićima predstavnici Zrenjanina obišli su i novoizgrađen srednjoškolski centar u sklopu kojeg je i hala sportova.

 


- Budući da postoje slični profili kao ovde u Zrenjaninu vođeni su razgovori i o mogućoj razmeni učenika što bi za njih svakako bilo značajno – dodoa je Jeremić.
Čelnicima Milića predočene su i mogućnosti saradnje u oblasti privrede, a kako je najavljeno, uskoro će uslediti posete i razgovori o konkretnijim koracima.