Časopisi za prvake

Ove školske godine kompanija "Jugoremedija" iz Zrenjanin otkupila je 1.900 primeraka časopisa "Đak prvak" od izdavačke kuće "Prvo slovo" iz Beograda i časopise poklonila svim đacima prvacima u Srednjobanatskom okrugu.
U ime te saradnje Grad Zrenjanin i izdavačka kuća "Prvo slovo" organizovali su svečanost u dve osnovne škole: "Vuk Karadžić" u Zrenjaninu i "Svetozar Marković Toza" u Elemiru.
Učenicima su se obratili zamenica gradonačelnika Zorica Denda, predstavnik "Jugoremedije", Branislav Markuš, direktor "Prvog slova" Dragica Radosavljević, a posebno zadovoljstvo bio je književni susret sa pesnikom Ljubivojem Ršumovićem.

 


Branislav Markuš je istakao da je "Jugoremedija" želela da pomogne prvake, jer je, kada je reč o materijalnim sredstvima, situacija teška.
- Mi vodimo računa o mlađem naraštaju, i na ovaj način pokušavamo da damo primer i drugim preduzećima da budu donatori, jer mislim da je to naša budućnost. Mi smo se za ovaj korak odlučili jer je "Jugoremedija" u rukama malih akcionara, odnosno velikog broja ljudi koji imaju decu i to je najmanje što možemo da uradimo – rekao je Markuš.